Početna  /  KUD “Zora Hercegovine” Božićnim koncertom za Bilećane zaokružio godinu
bileća Hercegovina Kultura

KUD “Zora Hercegovine” Božićnim koncertom za Bilećane zaokružio godinu

BILEĆA – Tradicionalnim Božićnim koncertom, u sali Doma kulture „Jevto Dedijer“ u Bileći, KUD „Zora Hercegovine“ sinoć je zaokružio prethodnu godinu svog rada.

Sa Božićnog koncerta KUD-a "Zora Hercegovine" (FOTO: Moja Hercegovina)
Sa Božićnog koncerta KUD-a “Zora Hercegovine” (FOTO: Moja Hercegovina)

Za svoje sugrađane sinoć su nastupile sve igračke kategorije „Zore Hercegovine“, od najmlađe do najstarije. Zaigrali su splet igara iz Srbije, Vranjsko polje, igre iz Kumanova i, po prvi put, igre iz Niša. Program su obogatili nastupi Crkvenog hora i Etno-grupe „Vasilise“ koja je nastupila i u starom i u novom sastavu.

Publika je posebnim aplauzom nagradila skeč iz crnogorske serije „Nijesmo mi od juče“, koji su vrlo uspješno izvela četvorica članova ovog KUD-a.

Mlađenka Batinić, ispred „Zore Hercegovine“, za naš magazin kaže da je zadovoljna koncertom, te da planova za 2016. godinu ima mnogo.

– Ove godine imamo u planu Vaskršnji koncert, takođe tradicionalni, jer se obično vežemo za dva velika praznika Božić i Vaskrs. Za tada pripremamo širi koncert sa gostima sa strane. Do sada su nam to bili gosti iz Srbije, iz Igala, iz Sarajeva. Vidjećemo koga ćemo uspjeti da dobijemo ovaj put da dođe kod nas. Tu su i nastupi za Đurđevdan u Trebinju, a da li ćemo ići još na neku turneju zavisi od cjelokupne bezbjednosne situacije u svijetu – rekal je Batinić.

Na sinošnjem koncertu učešće je uzelo oko stotinu članova KUD-a „Zora Hercegovine“.

Jelena Denda

Moja Hercegovina

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali
  • Mnogo su slatki ovi mali sa slike. Ima li gacana i nevesinjaca gdje….ako spavaju budite ih da proslavimo rodjendan nase Republike i da se djeca radjaju i srpsko kolo zaigraju.

0 Shares
0 Shares
Copy link