Početna  /  Košarac zakazao sjednicu Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara
Bosna i Hercegovina

Košarac zakazao sjednicu Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara

Košarac zakazao sjednicu Komisije za pripremu izbora Savjeta ministaraIzvor: N1

Predsjedavajući Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara Staša Košarac zakazao je za sutra sjednicu Komisije, čijim je dnevnim redom predviđeno razmatranje i davanje preporuke za potvrđivanje imenovanja Zorana Tegeltije za obavljanje funkcije predsjedavajućeg Savjeta ministara, saopšteno je iz Parlamenta.

Komisija za pripremu izbora Savjeta ministara razmatra informacije koje su, u skladu sa Zakonom o Savjetu ministara, dužni da dostave kandidati imenovani na dužnost predsjedavajućeg i članova Savjeta ministara.

Ova komisija, po potrebi, postavlja pitanja imenovanim kandidatima u vezi s dostavljenim informacijama i u pogledu njihove podobnosti za obavljanje dužnosti na koje su imenovani.

Na osnovu dostavljenih informacija i, kada je potrebno, nakon obavljenih razgovora s kandidatima, Komisija odlučuje o tome da li preporučuje Predstavničkom domu potvrdu izbora kandidata.

Preporuka Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara nije obavezujuća za Dom.

Predsjedništvo BiH na vanrednoj sjednici održanoj 19. novembra imenovalo je Zorana Tegeltiju za predsjedavajućeg Savjeta ministara.

19 Shares
19 Shares
Copy link