Početna  /  Koprivica: Ko stoji iza isticanja zastave Izraela na zidinama Starog grada? Ćurić: Ako ste naklonjeni Sarajevu, nismo na istim talasnim dužinama, nećemo valjda podržati Palestinu?!
Izdvajamo Trebinje

Koprivica: Ko stoji iza isticanja zastave Izraela na zidinama Starog grada? Ćurić: Ako ste naklonjeni Sarajevu, nismo na istim talasnim dužinama, nećemo valjda podržati Palestinu?!

Na današnjoj, petoj Sjednici Skupštine Grada Trebinja, u okviru tačke ‘’Odbornička pitanja’’, Budimir Koprivica, odbornik PDP/HNP postavio je pitanje ko stoji iza projekcije zastave Izraela na zidinama Starog grada u Trebinju, svega nekoliko dana nakon priznanja Kosova od strane Izraela, a u jeku sukoba između Palestine i Izraela. Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja, odgovarajući na ovo odborničko pitanje rekao je da se neće dozvoliti da podrška iz Trebinja ode za Palestinu, ističući da je opozicija očigledno naklonjena Sarajevu koje je podržalo Palestinu. Odgovor gradonačelnika Ćurića izazvao je burnu reakciju dijela opozicije.

Žučnu raspravu na današnjoj Sjednici Skupštine Grada Trebinja pokrenulo je pitanje podrške Izraelu od strane Grada Trebinja, a ovo pitanje pokrenuo je Budimir Koprivica, odbornik ispred liste PDP/HNP. On je podsjetio i na to da je nekoliko dana pred projekciju zastave Izraela na zidinama Starog grada, zemlja koju je podržao Grad Trebinje priznala Kosovo. Mirko Ćurić je insinuirao da je opozicija ”naslonjena” na politiku Sarajeva.

Ćurić: Niste valjda očekivali da to bude zastava Palestine?!

‘’Gospodine Koprivica ja se samo nadam, kako ste to prezentovali, ali to nećemo dozvoliti, da niste očekivali da to bude zastava Palestine. Vidjeli ste šta se dešavalo prethodnih dana u Sarajevu i upravo je tome išla podrška, ako podržavate Sarajevo i Palestinu onda nismo na istim talasnim dužinama. A da će priznati Kosovo Republika Srpska, vi znate naše opredjeljenje, nemojte molim vas da pravite nešto što ne ide u prilog nikome, podrška ide i mi smo za mir i mirno rješavanje sukoba. Isto tako znamo šta se sve dešavalo u prethodnom periodu.’’ – rekao je Ćurić nakon čega je njegovo izlaganje prekinuto od strane Budimira Koprivice, Nebojše Milišića i Dajane Milišić.

Milišić: Ako ste za mir onda to pokažite isticanjem goluba mira, a ne otvorenim stavljanjem na jednu sukobljenu stranu!

Kako ne postoji mogućnost replike na završno izlaganje gradonačelnika nakon svake tačke Dnevnog reda, Koprivica je prokomentarisao da je to huškačka politika, a Nebojša Milišić je rekao da takva vrsta podrške nije slanje poruke mira.

‘’Ako ste za mir onda to pokažite isticanjem goluba mira i pošaljite jasnu poruku da ste za mir a ne da se otvoreno stavljate na stranu Izraela.’’ – rekao je Milišić.

Gradonačelnik Ćurić je nastavio svoje obraćanje po pitanju ostalih odborničkih pitanja negodujući zbog ovakvog ponašanja dijela opozicije i nepoštovanja Pravilnika Skupštine Grada Trebinja.

Podsjećamo, 13.5. tekuće godine, na zidinama Starog grada u Trebinju projektovana je zastava Izraela, u znak podrške ovoj zemlji u jeku sukoba sa Palestinom.

Foto: RTRS

Peta Sjednica Skupštine Grada Trebinja upravo je nastavljena nakon desetominutne pauze, a pred odbornicima je još tridesetak tačaka Dnevnog reda. Trenutno se raspravlja o stanju bezbjednosti u Trebinju, što je druga tačka današnjeg Dnevnog reda.

Igor Svrdlin

 

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap