Početna  /  “Kontura d.o.o.” iz Trebinja nezadovoljna pisanjem Moje Hercegovine, objavljujemo njihov demanti
Hercegovina Trebinje

“Kontura d.o.o.” iz Trebinja nezadovoljna pisanjem Moje Hercegovine, objavljujemo njihov demanti

Iz firme “Kontura d.o.o.” iz Trebinja, nezadovljni sadržajem našeg teksta pod naslovom “Miljenici vlasti grade Duhovni centar, tunele, igrališta, dječije vrtiće… Ko su najveći neimari u Istočnoj Hercegovini?”, poslali su nam zahtjev za objavu demantija. Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti, bez intervencija.

DEMANTI O „KONTURI“

O NAMA STE PISALI NEISTINU

U članku, koga je 19.06.2019. godine objavio portal „ Moja Hercegovina“, rad firme „Kontura“ d.o.o. iz Trebinja predstavljen je na jedan krajnje nekorektan način, gdje je poslovnost firme ocjenjivana na osnovu paušalnih priča i neistina.

ZAR JE TO ISTRAŽIVAČKO NOVINARSTVO?

Poražavajuće je da neko, baveći se „istraživačkim novinarstvom“, piše opširan članak,  pozivajući se na riječi neke treće osobe, a da se ni za jednu informaciju ne obrati firmi o kojoj piše.

Samo to što novinar piše da je firma osnovana nakon pobjede gospodina Petrovića na izborima u oktobru 2016. godine, a u istom tekstu prikazuje poslovanje firme za 2015-u godinu, dovoljno govori o ozbiljnosti njegovog rada.

NISMO MOGLI PREĆUTATI.

Ovako neprofesinalno pisanje o „ KONTURI“, vjerovatno bi ignorisali, da rad firme na projektu Pravoslavnog duhovnog centra u Mrkonjićima, na koji smo izuzetno ponosni, nije predstavljen kao namještaljka zarad finansijskog interesa, uz navođenje niza neistina i tendencioznih poluistina o projektu i radu firme uopšte.

TEKST O MRKONJIĆIMA JE NEISTINA.

U tekstu je napisano da je Konturin rad, kao najbolje arhitektonsko rješenje izabran po unaprijed utvrđenom šablonu, gdje maliciozno navodite da smo praktično bili jedini  učesnik i da smo pobijedili sami sebe.

Ovakvo pisanje može proizaći samo iz loše namjere ili iz neukosti, jer su navodi netačni, a pri tom lako provjerljivi na dostupnim adresama.

OVAKVA JE ISTINA:

Na međunarodnom javnom konkursu za izbor najboljeg Urbanističko-arhitektonskog rješenja za projekat Pravoslavnog duhovnog centra mogla su da učestvuju sva pravna i fizička lica, gotovo bez ograničenja, gdje je visina prve nagrade bila 5.000 KM. Na konkurs se prijavio značajan broj kandidata (podatak koji se može provjeriti u dokumentaciji komisije) od kojih je četvoro kandidata predalo rad, označen šifrom, a ne imenom autora. Najbolje ocijenjen rad od strane stručnog žirija, bio je „Konturin“. Kompletnog  iznosa  prve nagrade odrekli smo se u svrhu oslikavanja hrama Svetog Vasilija u Mrkonjićima.

(Sve informacije provjerljive su u prispjelom konkursnom materijalu, zapisnicima komisije i finansijskoj dokumentaciji firme)

Firma „KONTURA“ posao izrade Glavnog projekta Pravoslavnog duhovnog centra u Mrkonjićima ugovorila je naknadno u otvorenom postupku nabavke, gdje smo svakako bili u prednosti na sve ostale učesnike,  jer je projektni zadatak baziran na prvonagrađenom konkursnom rješenju čiji smo mi autori.

U tekstu se takođe navodi da je projekat Pravoslavnog duhovnog centra u Mrkonjićima jedan od najunosnijih poslova firme, što je takođe neistina, koju lako možemo dokazati ugovorima i fakturama ka drugim investitorima iz realnog sektora, na osnovu složenosti i cijene dokumentacije.

NEISTINA O POSLOVANJU FIRME

Neshvatljivo tendeciozna je konstatacija da je „KONTURA“ prvenstveno saradnjom sa gradskom upravom Trebinja, a onda i sa ostalim opštinama i javnim preduzećima u Istočnoj Hercegovini u tri godine ostvarila veliku dobit, što svakog čitaoca nedvosmisleno navodi na zaključak da firma prihod ostvaruje prvenstveno iz javnih poslova.

Prihod firme od javnih poslova manji je dio ukupnog prihoda, koga firma ostvaruje radeći za investitore iz realnog sektora, kako u zemlji tako i u inostranstvu, što novinar može provjeriti uvidom u našu dokumentaciju.

RADIMO ZA SVE INVESTITORE JER SU ZADOVOLJNI NAŠIM USLUGAMA.

Za Grad Trebinje valjda je normalno da radimo kao tim mladih obrazovanih ljudi koji živi u ovome gradu, a uz to i posjeduje sve potrebne licence za izradu planske i projektne dokumentacije.

Kvalitetno sarađujemo sa svim investitorima koji grade u Trebinju. Projektovali smo gotovo sve značajnije stambeno-poslovne objekte koji su poslednjih par godina građeni u Trebinju (objekti koje gradi „Herc-gradnja“, „Leoplastik“, „Mis invest“, „Luč invest“, „Eko elektro“, „Leo invest“  „Ajat“ i drugi), mnoge javne i privredne objekte, čiji investitori rade i biraju saradnike po tržišnim principima kvaliteta i cijene.

Obim i vrijednost poslova koje smo radili za ostale lokalne samouprave u Istočnoj Hercegovini zanemarljiv je u odnosnu  na obim i vrijednost poslova koji smo radili za investitore iz realnog sektora u ostalim opštinama.

SVI NAŠI UGOVORI DOSTUPNI SU ZA ISTRAŽIVAČKE NOVINARE

Uspješnost naše firme ne ogleda se u broju i vrijednosti ugovora iz javnih nabavki,  već u cjelokupnim rezultatima poslova koje realizujemo znanjem i sposobnošću, u što se otvoreno, po svakom aspektu, možete uvjeriti ukoliko u budućnosti budete imali namjeru pisati o nama.

Zahtijevam da cijeli ovaj demanti u cjelosti objavite, u jednakoj veličini slova, kao i članak na koji se odnosi.

 

 

Ovlašćeno lice
Vladimir Samardžić d.i.g.

14 Shares
Copy link
Powered by Social Snap