Početna  /  Kompanija Orao iz Bijeljine dobija licencu za remont helikoptera
Bosna i Hercegovina Republika Srpska

Kompanija Orao iz Bijeljine dobija licencu za remont helikoptera

Kompanija Orao iz Bijeljine dobiće licencu za remont helikoptera od ruske kompanije ODK, a Ruska Federacija će biti partner na Sarajevo Biznis Forumu 2017., dogovorio je danas u Moskvi ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović koji predvodi delegaciju BiH na zasjedanju Međuvladine bosanskohercegovačko-ruske komisije za trgovine i ekonomsku saradnju.

FOTO:Ilustarcija

Sa Aleksejem Vladimirovičem Abramovim, kopredsjedavajućim sa ruske strane, usaglašena su brojna pitanja u vezi sa unapređenjem ekonomske saradnje dviju zemalja, posebno u oblasti energetike, poljoprivrede i trgovine.

Strane su se, između ostalog, usaglasile i da Rafineriji nafte u Bosanskom Brodu pruže podršku za izgradnju gasovoda niskog pritiska iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu, za snabdijevanje te kompanije gasom.Sa ruske strane je istaknuto da očekuju brzi završetak internih procedura u Bosni i Hercegovini kako bi BiH na raspolaganje stavili sredstva klirinškog duga. Također, zatraženo je da unutar zemlje što prije bude pronađeno rješenje za način otplate duga za isporučeni gas u ratnom periodu.

Sa ministrom Šarovićem u Moskvi su brojni privrednici i predstavnici Spoljnotrgovinske komore BiH koji su, između ostalog, prisustvovali na za njih posebno organizovanoj prezentaciji uslova i procedura za poslovanje kompanija i Bosne i Hercegovine u evroazijskoj carinskoj zajednici, koju čine Rusija, Bjelorusija i Kazahstan, rečeno je u Ministarstvu wspoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

0 Shares
0 Shares
Copy link