Početna  /  Komemoracija povodom smrti Nikole Sekulovića
Hercegovina Trebinje

Komemoracija povodom smrti Nikole Sekulovića

TREBINJE – Komemoraciji povodom smrti predsjednika Pokreta za Trebinje Nikole Sekulovića, koja je održana danas u skupštinskoj sali u Trebinju, prisustvovali su brojni Sekulovićevi prijatelji, kolege i rodbina.

Komemoracija povodom smrti Nikole Sekulovića (Foto: Moja Hercegovina)
Komemoracija povodom smrti Nikole Sekulovića (Foto: Moja Hercegovina)

Odbornik Pokreta za Trebinje u trebinjskoj skupštini Momčilo Bodiroga za Sekulovića je kazao da se nikada nije uklapao u rječnik svakodnevnice i da je njegov karatkter i životni put često izgledao čudan i neuhvatljiv.

„Veoma mlad, ušao je u nemirne vode politike. To su bile godine kada je uz veliku muku jedan društveni sistem smjenjivao drugi. Bilo je to vrijeme kada su oni mlađi, kojima je i on pripadao, iskazivali snagu i volju da radikalnije mijenjaju stvari. U toj želji bilo je nepotrebne brzine i nesnalaženja. Oko sebe je okupljao ljude slobodnijeg duha, posebno one mlađe. Nikola se nije dao saviti niti ukalupiti. Malograđanima nije bilo lako sa njim. Znao je da bude diskretan, ali i otvoren, te da svima kaže ono što zaslužuju. Ni u miru, ni u ratu nije se odricao svojih ideja. Počesto je ostajao u manjini i neshvaćen“, rekao je Bodiroga opraštajući se od svog kolege.

Od prijatelja i dugogodišnjeg saradnika u Ligi za zaštitu privatne svojine i ljudskih prava na komomoraciji se oprostio i Radmilo Golijanin, koji je istakao da je ponosan što je imao priliku da upozna Sekulovića.

Nikola Sekulović je rođen u Dubrovniku 1968. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Trebinju, a visoko obrazovanje nastavio u Beogradu. Po završetku srednje škole zaposlio se u HET-u, gdje je ostao do prelaska u Skupštinu opštine Trebinje 2004. godine. Priključivao se i brojnom članstvu stranke Vuka Draškovića Srpskom pokretu obnove i u Trebinju je bio predsjednik opštinskog odbora te stranke. Bio je osnivač Demokratskog pokreta Srpske (DEPOS) 2006. godine. „Ljubav prema Trebinju i želja da svom Trebinju služi“ dali su mu ideju za osnivanje nove stranke „Pokreta za Trebinje“. Kao obornik ove stranke Sekulović je izabran za predsjednika Skupštine opštine Trebinje u mandatu 2004 – 2008. godine.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Nikola Sekulović je umro u subotu, 30. januara u Beogradu.

Knjiga žalosti je otvorena u kancelarijama Pokreta za Trebinje, a sahrana će se obaviti danas u 15 časova na gradskom groblju u Podgljivlju.

Nikolija Bjelica

22 Shares
22 Shares
Copy link