Početna  /  Knjige o znamenitim Srbima i Rusima pred nevesinjskom publikom
Hercegovina nevesinje

Knjige o znamenitim Srbima i Rusima pred nevesinjskom publikom

NEVESINJE – U saradnji sa Opštinskom boračkom organizacijom i SKPD “Prosvjeta” Nevesinje, sinoć su u Gradskoj galeriji predstavljene knjige gatačkog autora Ranka Gojkovića “Znameniti Srbi u ruskoj istoriji” i “Znameniti Rusi u srpskoj istoriji”.

Potpredsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Vojin Gušić je, govoreći o autoru knjige, rekao kako je on priznat pisac koji je ostvario značajne kontakte sa nekim od trenutno najvećih ruskih pisaca, te kako daje nemjerljiv doprinos u povezivanju dva bratska naroda.

Ranko Gojkovič je rekao da mu je zadovoljstvo što knjige promoviše među svojim narodom, rekavši da su Hercegovci dio srpskog naroda koji baštini najdublja nacionalana osjećanja.

“Nije čudo da je Hercegovački pjesnik napisao “mene sve rane moga roda bole…”. I u ovoj knjizi “Znameniti Srbi u ruskoj istoriji” pominje se mnogo Hercegovaca. Upoznao sam naš narod iz svih krajeva i nigdje nisam osjetio taj svesrpski osjećaj kakav imaju Hercegovci”, kazao je Gojković.

Glumica Dragana Matrak Bukvić i nevesinjski kantautor Goran Duka su uveličali promociju književnih djela o dva naroda koje spaja istorija i tradicija.

Ljubiša Bukvić

0 Shares
0 Shares
Copy link