Petak, 24.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Klinton spasio Miloševića: “Šta ću sa Rusima ako pošaljem vojsku na Kosovo?”

  Podijeli:

  U razgovorima bivšeg američkog predsednika Bila Klintona i britanskog premijera Tonija Blera tema je bila i situacija na Kosovu i Metohiji.

  Foto: Beta/AP
  Foto: Beta/AP

  U transkriptima razgovora do kojih je došao Njujork tajms navodi se da su dvojica lidera odbacili mogućnost ubistva tadašnjeg predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića.

  Između ostalog, Bler i Klinton su konstatovali da je Džordž Buš mlađi ”prevarant”, kao i da ruski predsednik Vladimir Putin poseduje veliki potencijal.

  Klinton je čak podvukao paralelu između iračkog lidera Sadama Huseina i Slobodana Miloševića.

  “Nemam interes da jurim i ubijem Sadama. Ne šalim se sa njim, samo ne želim da njegov hemijski program napreduje. Ne bih da šaljem trupe na Kosovo, ako to uradim, šta kog đavola onda da uradim sa Moskvom ako nam to bude pogoršalo odnose?”, upitao je Klinton Blera.

  Dvojica nekada najmoćnijih lidera sveta su se saglasili da je ruski predsednik Vladimir Putin veoma pametan i razborit i da su njegove namere generalno časne, ali i da se još nije odlučio da li će da uspostavi demokratski sistem.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI