Početna  /  Kip neslobode u Njujorku
Srbija

Kip neslobode u Njujorku

Kip neslobode u NjujorkuIzvor: N1

Kajl Skat se šest minuta pakovao pred kamerama, poneo je iz Srbije kajmak, šljivovicu, dunjevaču, klekovaču, pekmez, pirotski ćilim, plazmu, kiseli paradajaz, delove narodne nošnje, ali je odmah primećeno da nije spakovao najpoznatiji srpski brend – predsednika Vučića.

“Ja sam hteo da ga ponesem, ali predsednik Vučić ne može da stane u kofer”, objasnio je Skat praktične prednosti peglane kobasice u odnosu na predsednika Vučića.

“Vidite, recimo, peglanu kobasicu sam veoma lako spakovao, možda bi trebalo da razmislite o proizvodnji peglanog predsednika Vučića! Kao što se peglana kobasica lakše spakuje za put od obične nepeglane kobasice, tako bi i peglani predsednik Vučić bio mnogo praktičniji od nepeglanog predsednika Vučića za sve one koji žele poneti iz Srbije baš sve vaše brendove”, objasnio je Skat.

Ali, onda su stigle dobre vesti za odlazećeg američkog ambasadora – nepeglani predsednik Vučić u trenucima dok se Skat u Beogradu pakovao za Ameriku, već je bio u Americi, u Njujorku, što je još jedan dokaz da je on najbolji & najpraktičniji srpski brend.

I kada ne možeš da ga spakuješ, predsednik Vučić se sam spakuje i pojavi baš tamo gde biste ga poneli zajedno sa peglanom kobasicom, samo da možete da ga ugurate u kofer.

Peglanu kobasicu, naime, nikada niko nije zvao da govori u Ujedinjenim nacijama, a predsednik Vučić ne samo da je govorio, nego je zapalio sedište Ujedinjenih nacija, što do sada nije pošlo za rukom ni Al Kaidi.

Tabloid Alo je na svom portalu, elem, baš u trenucima kada se Kajl Skat pakovao, tekst o govoru predsednika Vučića u UN naslovio ovako: “VUČIĆ SE OBRAĆA CELOM SVETU! Na engleskom jeziku, usred Njujorka rekao jasno i glasno! Zbog njegovih reči gori sedište Ujedinjenih nacija!”

Goloruk, bez dodatnih pomagala, samo uz pomoć tečnog engleskog, predsednik je, prema uglednom Alou, uspeo da upali zgradu na Ist riveru, mada se prethodnih dana njegovog boravka u Americi činilo da mu to nije namera, već bi mnogo radije spalio zgradu Rektorata Beogradskog univerziteta. I dok su vatrogasci čučali preko puta Rektorata sa šmrkovima na gotovs, on im je zavarao trag, te spalio sedište UN, što je sjajna taktika naše diplomatije.

“Sad Kosovo ni ne može da dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama, zato što Ujedinjene nacije trenutno nemaju zgradu, zahvaljujući odličnoj taktici našeg predsednika”, javiće posle Alo i Pink. A garantovano i Informer.

Naime, od kada se samospakovao i otputovao u Njujork, predsednik je, činilo nam se gledajući srpske televizije, prva tri dana sve vreme stajao ispred Goce Uzelac, ovlašćene držačice brendiranog Pinkovog mikrofona i slao poruke rektorki Beogradskog univerziteta na tečnom srpskom.

Zato nije ni čudo da je na pitanje domaćina: “Šta vam se najviše sviđa u Njujorku?”, predsednik Srbije odgovarao: “Najviše mi se sviđa ona žena što stoji ispred mene i prkosno nešto drži u desnoj u ruci!”

“Kip slobode! Bravo, to i jeste najveći simbol Njujorka!”, bili su oduševljeni domaćini, sve dok nisu primetili da predsednik Vučić nije ni išao da obiđe Kip slobode, već je sve vreme stajao ispred Uzelac Gordane, koja je stajala ispred njega i prkosno držala ružičasti mikrofon u desnici ruci. Tako da se predsedniku, u stvari, od njujorških turističkih atrakcija najviše svideo Kip Goce Uzelac.

Goca, najpoznatiji Kip neslobode, tokom boravka u Nujorku uvek je imala unapred spremna dva pitanja za predsednika, s tim što je predsednik, čak i pre no što bi Goca postavila drugo pitanje, izgovarao: “A što se tiče vašeg drugog pitanja…”

To ukazuje da je predsednik vidovit, te da ume da proriče budućnost pitanja Goce Uzelac, kao i budućnost pitanja svih ostalih novinara koji za njega imaju više od jednog pitanja, a nisu novinari N1. Njihova buduća pitanja nikako ne može da ubode.

Najteže pitanje koje je Kip Goce Uzelac postavio predsedniku u Njujorku, bilo je: “Da li je večera sa svetskim liderima bila dobra za Srbiju?”

Predsednik je, naime, doslovno u živom uključenju za Pink odgovorio: “Ja to ne mogu da kažem, pošto nisam ništa jeo, ali je sastanak bio dobar. Parče hleba sam pojeo i bilo je vode…”

Što će reći, nije ni čudo da mister Skat iz Srbije nosi onoliku količinu hrane, jerbo je Amerika, za razliku od naše zemlje, totalno propala. Ostali su na lebu i vodi.

Draža Petrović

7 Shares
7 Shares
Copy link