Početna  /  Kamen temeljac za trebinjsku bolnicu nije postavljen u najavljenom roku
Izdvajamo Trebinje

Kamen temeljac za trebinjsku bolnicu nije postavljen u najavljenom roku

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić i predstavnik izabrane grupe ponuđača potpisali su 9. februara 2023. godine ugovor za izgradnju nove bolnice u Trebinju, čija je vrijednost 128 miliona KM.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je najavio rok za postavljanje kamena temeljca kada je riječ o izgradnji trebinjske bolnice.

”To znači da smo stavili taj projekat nesumnjivo na orbitu koja se ne može zaustaviti. I da ćemo za 30 mjeseci, odnosno 31 mjesec, ili u narednih mjesec dana, vjerujemo da ćemo položiti kamen temeljac, i krenuti u te radove, i to se računa danom kada teku rokovi za izgradnju.” – rekao je Dodik 9.2.2023.

Podsjećamo, Vlada Republike Srpske je na sjednici održanoj 26.1.2023. godine prihvatila Informaciju o potpisivanju ugovora za realizaciju projekta “Projektovanje, izgradnja i opremanje nove JZU Bolnica Trebinje” po principu “ključ u ruke”.

Vlada je zadužila ministra zdravlja i socijalne zaštite da potpiše ugovor za realizaciju spomenutog projekta s izabranom grupom ponuđača koju zastupa predstavnik grupe ponuđača HERC GRADNJA d.o.o. Bileća za ukupnu cijenu ponude od 128.448.448,83 KM s PDV-om.

Izvor: Istinomjer

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap