Početna  /  Jedno odjeljenje u izolaciji, kao i nastavnici
Republika Srpska Vijesti

Jedno odjeljenje u izolaciji, kao i nastavnici

Jutros je počela nastava u Osnovnoj školi “Branko Ćopić” u Banjaluci, nakon što je kod jednog učenika osmog razreda potvrđeno prisustvo korona virusa. Škola je bila zatvorena dva dana.

Škola je kompletno dezinfikovana u četvrtak, u šta se mogao uvjeriti i reporter BUKE.

“Nakon dvodnevne obustave nastave, u našoj školi se ponovo jutros oglasilo školsko zvono i počeli smo sa redovnim radom. Đaci iz odjeljenja koje je izolovano svakako danas nisu tu, ali za sve ostale učenike nastava je počela. Iako je odsutan nemali broj nastavnika, uspjeli smo organizovati nastavu i pratićemo situaciju iz dana u dan i postupati po preporukama nadležnih institucija”, izjavila je jutros direktorica škole “Branko Ćopić” Branislava Pejašinović.

Nastava će biti organizovana tako što će neki nastavnici raditi u dvije smjene, dok će biti angažovan i određeni broj nastavnika sa strane.

Podsjetimo, poslije testiranja svi đaci iz odjeljenja koje pohađa oboljeli učenik i nastavnici iz ove škole su upućeni na kućnu izolaciju. Njima je uručeno rješenje o izolaciji uz jasno upustvo kako da se ponašaju za vrijeme boravka u izolaciji.

Testirano je 26 djece, 11 nastavnika i 1 bibliotekarka iz OŠ “Branko Ćopić”. Njihovi nalazi su negativni.

0 Shares
0 Shares
Copy link