Početna  /  Javni doček Nove godine u Mostaru nakon deset godina
Hercegovina

Javni doček Nove godine u Mostaru nakon deset godina

MOSTAR – Po prvi put nakon deset godina Gradska uprava Mostar odlučila je izdvojiti iz budžeta 80.000 marka, kako bi se konačno organizovao javni doček Nove godine i u gradu na Neretvi.

FOTO: Ilustracija

Nakon desetogodišnjeg izostanka javne novogodišnje zabave u Mostaru će se program dočeka Nove 2018. godine održati u dvodnevnom aranžmanu za sve generacije na platou uz gradsko šetalište i donijeti pravi praznični ugođaj, ne samo građanima Mostara nego i turistima i svima koji odluče najluđu noć dočekati u gradu na Neretvi uz Mostar Sevdah Reunion, Zoster, Maler Ego i niz drugih izvođača koji će prirediti spektakl.

Iz Odjeljenja za društvene djelatnosti Grada Mostar Sanela Ćorić je rekla kako je inicijativa ovogodišnje proslave u Mostaru došla iz Foruma mostarskih kreativaca, što je gradonačelnik Ljubo Bešlić rado prihvatio.

„Prema idejama forum, okupili smo mostarsku ekipu i sigurna sam da će ovo biti jedna lijepa mostarska priča“, kazala je Ćorić navodeći kako je za javni doček Nove godine iz gradskog budžeta izdvojeno 80.000 maraka, čime će se prirediti program za dva dana.

Član organizacionog odbora i producent Mili Tiro ističe kako je dvodnevni program za doček Nove godine vrlo interesantan i vjeruje da će okupiti sve generacije, ne samo iz Mostara nego i drugih gradova.

„Program će započeti 30.12. sa zabavom i mladim bendovima već od 11.30 sati“, kaže Tiro, a nastupit će bendovi Teo Kevo, Floridus, Bluzs Karavan i Malter Ego i drugi.

Zadnjeg dana u 2017. godini održaće se dječija Nova godina za koju je pripremljen poseban program u periodu od 12 do 14 sati.

„Večernji program, odnosno sam doček Nove godine počeće u 20 sati uz nastup Mostar rok škole, grupa koja se proslavila kao omladinski bend, a nakon njih Zoster koji se uprkos mnogobrojnim pozivima za najluđu noć u godini odlučio svirati u rodnom Mostaru, te Mostar Sevdah Reunion koji važi za jednu od najpoznatijih grupa u BiH, a nakon ponoći nastupiće grupa Sinergija“, pojasnio je Tiro.

Uz sve to bit će upriličeni sadržaji koji će se uklopiti s otvaranjem Adventa donoseći jedan dio zimskog grada.

„Nadamo se da ćemo napraviti jedno uporište i mjesto na koje će svako moći doći i lijepi se osjećati“, poručuju organizatori.

69 Shares
69 Shares
Copy link