Početna  /  Jake eksplozije u provincijama Hami i Alepu u Siriji izazvale zemljotres, desetine mrtvih
Svijet Vijesti

Jake eksplozije u provincijama Hami i Alepu u Siriji izazvale zemljotres, desetine mrtvih

Sirijska vojska saopštila je da su sinoć rakete pogodile nekoliko vojnih baza u provincijama Hami i Alepu u, kako je okarakterisala, novoj “agresiji” njenih neprijatelja, prenijela je državna televizija.

Foto: Screenshot Twitter

Kako mediji javljaju raketiranje se dogodilo oko 22.30 po lokalnom vremenu, a najverovatnije je pogođeno skladište oružja.

Državna televizija je prethodno objavila da su se eksplozije sukcesivno čule u ruralnim dijelovima provincije Hama i da vlasti istražuju njihov uzrok. Lokalni mediji ističu da su eksplozije bile toliko snažne da su izazvale potres jačine 2,6 jedinica Rihtera.

Za sada nema zvaničnih informacija o broju povrijeđenih i poginuli u navodnom napadu, ali Skaj njuz Arabija javlja da je poginulo više od 40 ljudi.

Iranska agencija Isna objavila je, citirajući strane izvore, da je u sinoćnjim raketnim napadima na sjeveru Sirije ubijeno najmanje 40 ljudi i 60 osoba ranjeno, naglašavajući da je među žrtvama i 18 Iranaca, prenosi Ansa.

Navodi se da su prema tvrdnjama zvaničnih sirijskih medija rakete stigle iz britanskih i američkih baza u sjevernom djelu Jordana i da je ispaljeno ukupno devet projektila.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap