Početna  /  Jadi mladog pilota – “Ja ne znam gdje da sletim?! Izgleda da ću morati na Gatački pravac…” (VIDEO)
Izdvajamo Trebinje Video

Jadi mladog pilota – “Ja ne znam gdje da sletim?! Izgleda da ću morati na Gatački pravac…” (VIDEO)

Već duže od decenije traje saga o trebinjskom aerodromu, a ni aktuelna priča o polijetanju prvih aviona sa trebinjskog aerodroma do kraja 2021. godine ne ulijeva mnogo povjerenja kod građana. Čini se da imovinsko – pravnih peripetija nije nikad bilo više, a nedavno se oglasila i Hrvatska sa tvrdnjom da bi aerodrom u Trebinju povrijedio hrvatski prostor, pa je cijela priča dobila i međunarodni karakter. Šale na račun izgradnje aerodroma u Trebinju traju još od, sada već, kultne izjave Nedeljka Čubrilovića, tadašnjeg ministra saobraćaja u veza u Vladi RS, kada je sadašnji predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, početkom 2013. godine izjavio da je trebinjski aerodrom 2012. godine udvostručio broj putnika u odnosu na 2011. godinu. A kako na aktuelnu situaciju sa gradnjom aerodroma gleda Miloš Šarenac, momak koji je rođen u Sarajevu, djetinjstvo proveo u Gacku i Trebinju, a već duže vrijeme nastanjen u Švajcarskoj? Pogledajte samo na MH, uz dozvolu autora, kratki šaljivi video zapis.
Čubrilović, reći će cinici, nije ništa pogrešno rekao, jer duplo od nule je nula, tačnije dupla nula. Tačno je i danas od trebinjskog aerodroma ostala dupla nula i ništa više.
Mediji su još prije više od deset godina pompezno najavljivali da će se aerodrom u Trebinju staviti u funkciju već 2010. godine, da bi se nakon toga gradnja aerodroma prolongirala, prvo na 2013. godinu, pa sve do aktuelne priče i obećanja da će prvi avioni sa aerodroma u Trebinju poletjeti već krajem tekuće, 2021. godine.
U Trebinju je, ali i u okolini, postala gotovo svakodnevna poštapalica ”Smorio sam se k'o pilot na Zupcima”, a na račun decenijske izgradnje aerodroma u Trebinju našalio se i Nevesinjac Srđan Knežević, instagram i twitter zajednici poznatiji kao Gospodar pršljenova. On bi svojoj djevojci na pitanje da li će ga voljeti vječno odgovorio sa: naravno, voljeću te do izgradnje aerodroma u Trebinju, a ako bi imao mogućnost izabrati datum sopstvene smrti, to bi bio dan otvaranja trebinjskog aerodroma.
Najnovija šala o trebinjskom aerodromu stigla je u formi kratkog video zapisa, čiji je autor Miloš Šarenac, momak rođen u Sarajevu, odrastao u Gacku i Trebinju, a koji već duže vrijeme živi i radi u Švajcarskoj. On je ispunio svoju dugogodišnju želju i dobio licencu za pilotiranje manjim avionima (na jednom od letova je i nastao ovaj snimak), a kako je prošao iznad Mionića i ima li ledine na vidiku, pogledajte ekskluzivno na YT kanalu internet magazina ”Moja Hercegovina”, uz napomenu da smo dobili dozvolu od autora.
I eto tako… Ušlo se u drugu deceniju ”postojanja” aerodroma u Trebinju, o kojem bi se, ukoliko se nastavi kao do sada, u dalekoj budućnosti moglo pričati kao o mitu ili legendi. Nema sumnje da će se priče, da ne kažemo baš mitovi i legende, neka vrijeme o tome sudi, nastaviti i dalje, a nama ne preostaje ništa drugo nego da se vežemo jer slijećemo, a možda i nećemo?!
Igor Svrdlin
17 Shares
17 Shares
Copy link