Izložba unikatnih radova u Bileći – prihod od prodaje osnovcima

BILEĆA – Neformalna grupa roditelja okupljena oko projekta “Podrška mladima u lokalnim zajednicama” koju IOM sprovodi i u Bileći, organizovala je sinoć izložbu unikatnih radova. Izložba je bila prodajnog karaktera a sav prihod od prodaje usmjeren je za kupovinu ozvučenja za potrebe organizovanja priredbi u OŠ “Petar II Petrović Njegoš” u Bileći.

Prema riječima Ljiljane Janjić, profesorice razredne nastave u OŠ “Petar II Petrović Njegoš”, prethodnih dana grupa roditelja je vrijedno izrađivala ukrasne predmete koji se između ostalog, mogu iskoristiti kao poklon za predstojeći Dan žena.

„Došli smo na ideju da i našu školu uključimo u akciju da bismo kupili ozvučenje koje nam je zaista bilo potrebno jer u školi često organizujemo priredbe povodom dana škole svetosavskh svečanosti i slično, a nemamo ozvučenje pa se ono što naši osnovci pripreme ne čuje dobro, tako da smo željeli da se bolje čuju. Odatle se rodila ideja za ovu akciju. Dakle, proteklih  dana je grupa roditelja radila u kreativnim radionicama. Pravili smo razne proizvode, ukrasne predmete koji se mogu iskoristiti za osmi mart, bukete od papira, dekupaž predmete i slično. Sve su prirodni materijali pa smo se služili i reciklažom“,  objasnila je Janjić.

S lijeva na desno: Mirjana Albijanić, Dejana Janjić i Ljiljana Janjić (Foto: Moja Hercegovina)

Lokalni koordinator IOM-a u Bileći, Dejana Janjić izrazila je zadovoljstvo zbog još jedne uspješne akcije koju IOM sprovodi, ovog puta u saradnji sa neformalnom grupom roditelja. Kao i prethodne i ova akcija je usmjerena u korist mladih u našem gradu.

„Neformalna grupa roditelja pokrenula je akciju organizovanja kreativnih radionica na kojima izrađuju kreativne predmete koje prodaju na ovim izložbama a sav prihod se iskoristi u humanitarne svrhe, odnosno u svrhu obezbjeđivanja pomoćnih sredstava za mlade našeg grada. U prethodnom projektu prikupili smo novac za kupovinu igračaka za vrtić „Budućnost“, a u ovom ciklusu odlučili smo se da sav prihod preusmjerimo za kupovinu ozvučenja za Osnovnu školu  „Petar II Petrović Njegoš“. Ukoliko prikupljena sredstva od prodaje ne budu dovoljna za kupovinu, nadam se da će lokalna zajednica pomoći da se projekat realizuje do kraja“, zaključila je Janjić.

Planirano je prodaja ukrasnih predmeta bude organizovana danas i u naredna dva dana na glavnoj ulici, kod parohijskog doma u Bileći, u periodu od deset do 14 časova.Svi zainteresovani građani mogu da kupe ukoliko nešto žele i na taj način učestvuju  u ovoj akciji.

Milena Koprivica

 

Autor