Početna  /  Izborne malverzacije: Javno priznao da je 137 glasova Trivićeve upisao Kaliniću
Istrage Izdvajamo

Izborne malverzacije: Javno priznao da je 137 glasova Trivićeve upisao Kaliniću

Predsjednik Biračkog odbora u selu Krajišnik kod Gradiške, Stevan Gutić, javno je priznao da rezultati glasanja dostavljeni CIK-u, ne odgovaraju istini jer su glasovi kandidatkinje PDP-a Jelene Trivić upisani Zoranu Kaliniću, kandidatu stranke “Naša priča”, ne pretjerano poznatom široj javnosti.

Do javnog priznanja vjerovatno ne bi ni došlo da Krajišnik nije rodno selo Trivićeve majke, u kojem i dalje živi dio rodbine, koja je ostala šokirana rezultatima u njihovom mjestu, po kojima kandidatkinja opozicije nije dobila niti jedan glas (!?). O ovom nevjerovatnom slučaju bezočnog prepravljanja volje građana govorili su juče predstavnici PDP-a na konferenciji za medije, naglasivši da je to samo jedan od desetina sličnih primjera.

Ekipa BN-a posjetila je pomenuto selo, snimila građane koji su javno poručili kako su glasali za Trivićevu, nakon čega predsjedniku Biračkog odbora u pomenutom mjestu nije ostalo ništa nego da sve prizna. Pravda se umorom.

“Ja sam Zoranu Kaliniću, koji se na listu nalazio iznad Jelene, uveo podatke umjesto njoj”, objašnjava Stevan.

Na pitanje da li zna da se radi o krivičnom djelu, Stevan priznaje da je svjestan, ali da u dogovoru sa Izbornom komisijom podatke nije mijenjao, jer mu je rečeno da će se brojanje ponoviti.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap