Početna  /  Izbori 2022: Fizički nasrtaji i prijetnje u Doboju u sred bijela dana
Izdvajamo Republika Srpska

Izbori 2022: Fizički nasrtaji i prijetnje u Doboju u sred bijela dana

Miroslav Borojević i Darko Pijunović iz dobojskog Pokreta slobodnih građana vođeni glasinama da SNSD na čelu sa Obrenom Petrovićem priprema izbornu krađu na krajnje bizaran način – registrujući starija lica iz dobojske opštine kao slijepa ili slabovida, kako bi na dan Izbora mogli glasati umjesto njih. Tragom informacije koju su dobili, zaputili su se u Vidovdansku ulicu, gdje se nalazi Polimed klinika i tamo zatekli kombi koji transportuje lica i lažno ih registruje kao slijepa i slabovida. Uslijedila je žestoka rasprava sa licima za koja iz Pokreta slobodnih građana tvrde da su tjelohranitelji Obrena Petrovića, uz prijetnje i unošenje u lice Darku Pijunoviću koji se na licu mjesta uvjerio u istinitost informacija do kojih su došli. Povodom ovog događaja, a koji je prijavljen policiji gdje su Borojević i Pijunović dali izjave i očekuju da nadležno tužilaštvo otvori istragu, iz Pokreta slobodnih građana stiglo nam je Saopštenje za medije koje preenosimo u cjelosti i bez izmjena.

Režimski batinaši su fizički nasrnuli na oca troje djece, u sred bijela dana u Doboju, jer ih je svojim prisustvom na ulici omeo u organizovanoj pripremi izborne krađe.

Naime, oko podne u subotu 24. septembra, kroz Doboj se pročula pomalo nevjerovatna priča: Režim transportuje kombijem starije građane iz dobojske opštine (uključujći iz sela Bušletići i Gornja Grapska), do Polimed klinike u Vidovdanskoj ulici, da bi ih registrovali kao slijepa lica ili nemoćna lica u svrhu izbora—da bi režimski SNSD mogao da glasa umjesto njih na predstojećim izborima.

Bez obzira koliko ta tvrdnja djelovala nestvarno—imajući u vidu ponašanje SNSD režima i učestalu krađu izborne volje građana u Doboju — istaknuti član neformalne grupe Pokret slobodnih građana, gospodin Darko Pijunović, je otišao do parkinga ispred Polimed klinike da vidi šta ste tamo dešava.

Gospodin Pijunović je ispred klinike zatekao još jedan u nizu kombija koji je transportovao starije građane, a i motiv tog transporta je bio jasan čim su se pojavili batinaši koji su nasrnuli na njega dok je stajao ispred svog automobila na parkingu.

Naime, režimski batinaš koji je transportovao starija lica, videvši g. Pijunovića, je odmah pozvao pojačanje i krenuo ka g. Pijunoviću, dok je on telefonom zvao policiju. Na žalost, po već ustaljenom scenariju: Policija se nije pojavila, ali batinaši jesu.

Uslijedili su nemili događaji u sred bijela dana, na parkingu prometne ulice i na očigled prolaznika a među njima i djece.

Trojica batinaša su se unijeli Pijunoviću u lice i fizički nasrnuli na njega, ugrozivši njegovu ličnu bezbjednost, upućivajući mu prijetnje i pokušavajući da mu otmu telefon: “Razbićemo te! Marš odavde! Naći ćemo te! Prebićemo te!” U tom trenutku, u Vidovdanskoj ulici je bilo svega—samo policije nije, iako je više puta bila pozvana.

Nakon nemilih događaja, prijava policiji je načinjena ali policija i tužilaštvo izgleda da nisu zainteresovani kao što nisu bili zainteresovani da izađu na teren i spriječe političko nasilje i batinaško demonstriranje sile. Kakvu poruku organi reda šalju građanima? Da režimski batinašu mogu napadati ljude po Doboju u sred bijela dana? Da li je starijim licima prijećeno ili plaćeno da predaju svoj glas batinašima?

Kombi koji je transportovao starija lica, parkiran ispred Polimed klinike u Vidovdanskoj ulici, na parkingu gdje se dogodio incident

Pokret slobodnih građana se ne nalazi na izbornim listama ali se bori da zaštiti izbornu volju građana i spriječi izbornu krađu.

Pokret je 2020. godine svojim djelovanjem skrenuo pažnju na krađu izbora u Doboju i izdejstvovao istragu i ponavljanje izbora.

Tim putem žele da nastave kako bi u što skorije vrijeme imali fer i poštene izbore.

Pokret slobodnih građana poziva sve ljude — da masovno izađu na izbore i na taj način stanu u odbranu demokratije i suprotstave se izbornoj krađi i falsifikovanju izborne volje građana – stoji u Saopštenju.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap