Početna  /  Ivanić na centralnoj tribini SZP-a u Trebinju: Slavkova pobjeda ovdje uvod je u pobjedu 2018. godine
Hercegovina Trebinje Vijesti

Ivanić na centralnoj tribini SZP-a u Trebinju: Slavkova pobjeda ovdje uvod je u pobjedu 2018. godine

TREBINJE – „Slavkova pobjeda ovdje je ogroman poraz SNSD-a, a Slavkova pobjeda ovdje je i uvod u pobjedu 2018. godine. Zato idemo još ovih par dana naprijed žestoko da Slavko dobije još više glasova. Trebinje danas izgleda drugačije nego prije četiri godine. Gradi se, životnije je, ima više ljudi. Ogroman doprinos je ovdje čovjek dao. Ja znam koliko je miliona maraka i evra – pritiskao  strance, gurao, ganjao, stiskao – i dobivao. I Trebinje će sa njim u naredne četiri godine imati još više“, rekao je večeras počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić na centralnoj tribini Saveza za promjene u Trebinju, pozvavši građane da podrže Vučurevića u ponovnoj trci za gradonačelnika ovog grada.

Centralna tribina SZP-a u Trebinju (FOTO: Moja Hercegovina)
Centralna tribina SZP-a u Trebinju (FOTO: Moja Hercegovina)

Značaj Vučurevićeve pobjede istakao je i predsjednik PDP-a Branislav Borenović, koji je kazao da mu je Mladen Ivanić, kada mu je predao stranku prije oko godinu dana, rekao da je prvi zadatak sačuvati Trebinje na čelu sa Slavkom Vučurevićem.

– Rekao sam u maju u Banjaluci ‘Mile, odlazi’, a večeras kažem ‘Luka, odlazi’. U zadnjih nekoliko godina gdje god odem u svjetsku metropolu, uvijek dobijem isto pitanje: ‘Čuli smo da ima jedan grad u Republici Srpskoj koji je otvoren za sve privrednike, za sve građane, za sve turiste, čuli smo da tamo ima Trebinje koje vodi Slavko Vučurević’, i ja mu prenosim pozdrave iz Berlina, iz Londona i iz Rima, a posebno od Donalda Trampa koji je pitao za njega i rekao ‘Pozdravi Slavka’. Ja znam da ćemo pobijediti i u Banjaluci, i u Bijeljini, i u cijeloj Hercegovini, u najvećem broju gradova i opština Republike Srpske, ali najslađa i najbolja i najjača je pobjeda u Trebinju – rekao je Borenović.

Branislav Borenović i Slavko Vučurević (FOTO: Moja Hercegovina)
Branislav Borenović i Slavko Vučurević (FOTO: Moja Hercegovina)

Večerašnjoj tribini prisustvovao je i predsjednik SDS-a Mladen Bosić koji je čestitao Trebinjcima na tome što su „pokazali da nisu na prodaju i da Trebinje ima obraz“, a Slavku Vučureviću na tome što je „izdržao sve pritiske i što nije poklekao“.

– Svaka čast, Slavko Vučureviću što si probudio narod i, evo, sada narod staje iza tebe. Ovo je bitka, uhvatili smo se sa razjarenim bikom u koštac, to je bik korupcije i kriminala. To je bik koji se hrani našim parama i sokovima Republike Srpske, ali zbog nje ne smijemo da se predamo. Ali nije ni bik ono što je bio. S jedne strane ga je potjerao Slavko Vučurević, a s druge strane naš ministar Mektić ima zadatak da ga uhvati za rogove. Vi ste ovdje pokazali da imate hrabrosti da se oduprete i parama, i ucjenama, i pritiscima. Zato pozivam sve da 2. oktobra obezbijedimo budućnost Trebinju, da Slavko Vučurević ubjedljivo pobjedi ovu hobotnicu i razjarenog bika u Trebinju – kazao je Bosić.

(FOTO: Moja Hercegovina)
(FOTO: Moja Hercegovina)

Slavko Vučurevič večeras je ponovio šta je sve urađeno u toku njegovog mandata, te naveo koji su mu novi ciljevi.

– Naš je cilj 1.640 radnih mjesta za godinu i po dana i stopu nezaposlenosti za četiri godine svesti na jednocifrenu. Imamo najavu novih investitora. Osporavali su nam, rekli su nam da neće doći investitori, ali oni dolaze uz svu opstrukciju. Osam mjeseci su nas opstruisali preko Pravobranilaštva i Republičke geodetske uprave da otjeraju investitore koji su nam se najavljivali. Oni mrze svoj grad, oni žele da narod kleči pred njima, oni su nama Gradu Trebinju namijenili drugu ulogu. Ali neće moći, neće Trebinje u robovlasništvo u 21. vijeku – kazao je Vučurević.

On je dodao da „ovo 2. oktobra nisu izbori, već sukob dvije suprotstavljene strane“.

– Na jednoj strani su okoreli kriminalci, lopovi, pljačkaši, lažovi, prevaranti, šibicari. Jednom riječju, sve su, samo ljudi nisu. A na drugoj strani je časni narod ovoga grada, radnički, seljački, proizvođački, građanska inteligencija, studenti koji čekaju na posao i svi oni koji vole ovaj grad i vole svoju zemlju. Zato je to dan odluke. Ovo je jedna od najjačih i najtežih bitaka, zapamtite, dragi moji Trebinjci. Ne da li će Slavko Vučurević biti gradonačelnik naredne četiri godine ili neko drugi, ovdje se radi o potčinjavanju našeg grada i našeg naroda. Moramo 2. oktobra izaći i jasno reći: ‘Trebinje se neće saginjati’ – poručio je Vučurević.

(FOTO: Moja Hercegovina)
(FOTO: Moja Hercegovina)

Centralnoj tribini Saveza za promjene, osim predstavnika stranaka okupljenih oko ove koalicije u Trebinju, prisustvovali su i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, zastupnica u Parlamentu BiH Aleksandra Pandurević, narodni poslanik u NSRS Vukota Govedarica, generalni sekretar Srpske radikalne stranke RS Darko Matijašević, predsjednik izvršnog odbora NDP-a Krsto Jandrić, te drugi predstavnici i simpatizeri Saveza za promjene iz ostalih istočnohercegovačkih gradova.

szp_tb4

Jelena Denda Borjan

0 Shares
0 Shares
Copy link