Početna  /  Ivančić: Boro Dežulović je nikakav Hrvat, a Vesić je budala
Hrvatska Srbija

Ivančić: Boro Dežulović je nikakav Hrvat, a Vesić je budala

Budale uvijek popizde kada se susretnu s istinom, a Goran Vesić je budala, kaže za Nova.rs Viktor Ivančić, hrvatski pisac, kolumnista i nekadašnji urednik “Feral tribjuna” reagujući na napade zamenika gradonačelnika Beograda na njegovog kolegu Borisa Dežulovića

Osvrćući se na intervju koji je njegov kolega iz “Ferala” i prijatelj Dežulović dao za naš sajt, izazvavši buru u ovdašnjoj javnosti Viktor Ivančić poručuje da o toj “prevažnoj temi” može da kaže samo dve stvari:

– Pod jedan: budale uvijek popizde kada se susretnu s istinom. Goran Vesić je budala – kaže Ivančić.

Hrvatski pisac i novinar tako komentariše reakciju zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića koji je Borisu Dežuloviću poručio da “niko od njega ne traži da voli Beograd, ali da će prestonica Srbije za njega uvek biti velegrad“, kao i da je jasno da on “sa strašću mrzi Beograd”.

Dežulović je za Nova.rs prethodno ocenio da se “Beograd sam ubio”, kao i da ga “nije ubio nijedan nesretnik s Kosova ili iz Krajine, već Momo Kapor, prvosveštenici njegovog asfalta, kojekakvi Minimaksi, Bore Đorđevići i sličan, vrlo gradski otpad”, dodavši:

“Beograd je danas Potemkinova kasaba, scenografija Pink televizije, somnabulni set za Mitrovićevu “Zadrugu”.

Zato druga bitna stvar koju Ivančić, komentarišući čitavu buru u javnosti, potcrtava jeste sledeće:

– Za one koji smatraju da bi Dežulović, zato što je Hrvat, morao da pazi kako govori o Beogradu i Srbiji, imam važnu informaciju – Boro je loš Hrvat. Izvlačim dakle dva zaključka: Boro je nikakav Hrvat, kao i ja, uostalom, a Vesić je budala – stav je Ivančića.

Nekadašnji urednik “Feral tribjuna” govori i o tome ko i šta sme danas da komentariše:

– Taj princip da dobri Hrvati iz srpske perspektive smiju srati samo po Hrvatskoj i njenim gradovima, i obratno, da je dobrim Srbima iz hrvatske perspektive dopušteno srati isključivo po Srbiji i njenim gradovima, za mene je nakaradan. Ja se kao Jugoslaven zalažem za to da svi seremo po svima, slobodno, velikodušno, bez kočnica i ustezanja. S indignacijom odbijam ideju da svoj prezir nacionalno limitiram – zaključuje Viktor Ivančić.

Nova.rs

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap