Početna  /  Istočna Hercegovina: U Trebinju do 9 časova glasalo 8,12 odsto – najveća izlaznost u Bileći
Hercegovina Vijesti

Istočna Hercegovina: U Trebinju do 9 časova glasalo 8,12 odsto – najveća izlaznost u Bileći

TREBINJE – U Trebinju se na referendumu o Danu Republike do 9.00 časova izjasnilo 2.528 glasača, odnosno 8,12 odsto, potvrdila je za SRNA-u predsjednik gradske Komisije za sprovođenje referenduma Tanja Vučinić.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina


U isto vrijeme u Bileći je od 10.178 građana do sada glasalo više od 10 odsto, u opštini Gacko do 9.00 časova izašlo je 740 glasača ili 9,16 odsto, a u Berkovićima izlaznost je sedam odsto, odnosno glasalo je 115 lica.

Na području Nevesinja, LJubinja i Istočnog Mostara na referendum o Danu Republike Srpske do 9.00 časova izašlo oko pet odsto glasača, rečeno je Srni i opštinskim komisijama za sprovođenje referenduma.

Predsjednik opštinske referendumske komisije u Nevesinju Miroslava Muratović rekla je da je u ovoj opštini do 9.00 časova glasalo 5,61 odsto građana sa pravom glasa.

Predsjednik Komisije za sprovođenje referenduma u Istočnom Mostaru Dajana Vučić navela je da je u ovoj opštini glasalo četiri odsto glasača.

Slavica Turanjanin, predsjednik referendumske komisije u LJubinju, rekla je da je u ovoj opštini do 9.00 časova glasalo pet odsto glasača.

Sva biračka mjesta u ove tri opštine otvorena su na vrijeme i glasanje protiče bez ikakvih problema.

U Nevesinju se glasa na 32 mjesta, u LJubinju na 14 i u Istočnom Mostaru na jednom glasačkom mjestu.

0 Shares
0 Shares
Copy link