Početna  /  Irina Milošević pobjednik jubilarnog dječijeg muzičkog festivala ”Zvon zvonke pjesme”
Hercegovina Kultura

Irina Milošević pobjednik jubilarnog dječijeg muzičkog festivala ”Zvon zvonke pjesme”

Večeras je u pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje održan jubilarni dvadeseti dječiji muzički festival ”Zvon zvonke pjesme” u organizaciji Radija Trebinje. Dvadesetu godinu u Trebinju se održava ovaj festival uz koji su stasale brojne generacije muzičkih talenata, a glavni ”krivac” od samih početaka je idejni tvorac Božidar Bobo Vučur. Uz dječiju graju, navijanje za favorite i 16 izvođača u takmičarskom programu, ovo je bila još jedna lijepa noć za sve ljubitelje muzike za djecu. Voditelj programa bio je Darko Kurtović. Ova značajna manifestacija i noćas je pokazala veliki talenat, entuzijazam i takmičarski duh. Pobjednica jubilarnog ”Zvon zvonke pjesme” je Irina Milošević koja je izvodila pjesmu ”Zemlja ljubavi”, a od ove godine, pored standardnih nagrada, uvedena je i nagrada koju je obezbijedio Max art studio iz Trebinja, a u pitanju je snimanje spota za pobjedničku pjesmu. Kao i prethodnih godina, i ovaj put sve takmičare je pripremao Božidar Bobo Vučur. Cijena ulaznice iznosila je 1 KM, a sav prihod od prodatih karata namijenjen je u humanitarne svrhe.

Irina Milošević proglašena je pobjednikom dvadesetog, jubilarnog dječijeg muzičkog festivala ”Zvon zvonke pjesme” koji je održan večeras u pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinja. Ona je izvela pjesmu ”Zemlja ljubavi”, za koju će uskoro biti urađen i spot, što je novitet za koji je zadužen sponzor ove nagrade – Max art studio iz Trebinja. Drugo mjesto pripalo je sestrama Milici i Ani Budalić, a trećeplasirana je bila Jana Čolak.

Izvedeno je 16 numera u takmičarskom programu, a žiri je radio u sljedećem sastavu: profesori muzike Milosav Sukonjica i Silvana Stevanović, kantautor Ranko Slijepčević, ispred pokrovitelja festivala načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Grada Trebinja Zoran Milošević i vokalni solista Marija Ninković.

Voditelj programa bio je Darko Kurtović, poznato pozorišno ime, ali i TV lice, dok su u revijalnom dijelu programa nastupili prošlogodišnja pobjednica ovog festivala Sofija Brborić, učesnica ”Đurđevdanskog festivala” Milica Rajković i Stefan Debota, finalista muzičkog šou programa ”Zvijezda možeš biti ti”.

Ni ove godine nije izostalo navijanje za favorite, iako se mora priznati da je ovogodišnja posjeta bila značajno slabija od očekivane. Oni koji su svojim prisustvom uveličali jubilarno dvadeseto izdanje ”Zvon zvonke pjesme” su zasigurno uživali, a oni koji nisu noćas bili u Kulturnom centru imaju za čim da žale. Bilo kako bilo, ova značajna manifestacija će živjeti još dugo na radost mnogih klinaca i klinceza.

Igor Svrdlin