Početna  /  IRB RS ekspresno odobrio ATV-u kredit od 2,3 miliona KM
Bosna i Hercegovina Republika Srpska

IRB RS ekspresno odobrio ATV-u kredit od 2,3 miliona KM

 Investiciono razvojna banka Republike Srpske u samo tri dana maja primila je zahtjev i odobrila banjalučkoj Alterantivnoj televiziji kredit od gotovo 2,3 miliona KM, otkriva portal CAPITAL.ba. 

Milionski iznos preko Fonda za razvoj i zapošljavanje RS odobren je samo pola godine nakon što je većinski paket akcija ove medijske kuće kupio biznismen Slobodan Stanković, suvlasnik firme „Integral inženjeringa“ i blizak prijatelj predsjednika RS Milorada Dodika.

Zahtjev IRB-u RS ATV je dostavio 8. maja, a kreditni odbor pozitivno je odlučio 11. maja i ugovor je već 14. maja upućen na potpis.

Novac iz „Kreditne linije za preduzetnike i preduzeća“ će biti plasiran preko „Komercijalne banke“, kao finansijskog posrednika.

Alternativna televizija kredit bi, prema informacijama CAPITAL-a, trebalo da otplati u narednih sedam godina.

Direktor ATV-a Vedran Škoro rekao je da ne može ništa komentarisati dok ne dobije zvaničnu potvrdu IRB-a o statusu njihovog kreditnog zahtjeva.

Ovo je drugi kredit IRB-a koji je plasiran ATV-u. Prije šest godine uzeli su kredit od 400 hiljada KM sa rokom otplate od 120 mjeseci.

Stanković za ATV iskeširao milione

Slobodan Stanković, prema pisanjima medija krajem prošle godine, za 56 odsto udjela u ATV-u isplatio je oko četiri miliona KM.

Stanković je, prema informacijama koje nisu zvanično potvrđene, prvo uplatio avans od oko pola miliona KM, a u posljednjoj nedjelji decembra 2017. i ostatak od četiri miliona maraka.

Ubrzo nakon kupovine direktoricu ATV-a Natašu Tešanović zamijenio je urednik emisije „Apostrof“ Vedran Škoro.

0 Shares
0 Shares
Copy link