Početna  /  Imenovani novi direktori gradskih ustanova u Trebinju
Hercegovina Trebinje

Imenovani novi direktori gradskih ustanova u Trebinju

TREBINJE – Odbornici su danas na 1. redovnoj sjednici Skupštine grada Trebinja imenovali novog načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu, te nove direktore i članove upravnih odbora u više javnih ustanova grada.

 

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Na prijedlog Gradske boračke organizacije, za načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu izabran je Petar Vlatković.

Vlatković je borac prve kategorije i ratni vojni invalid, a tokom 1996. godine bio je načelnik boračkog odjeljenja tadašnje opštinske administracije. Zaposlen je kao profesor u Gimnaziji „Jovan Dučić“ i Tehničkoj školi Trebinje.

Aleksandar Vukanović imenovan je za v.d direktora Javne ustanove za odgoj djece „Naša radost“, umjesto dosadašnje Mirjane Vujović. Vukanović je profesor razredne nastave u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“.

Umjesto dosadašnjeg Miodraga Mrdića, v.d. direktor „Trebinjesporta“ je Milan Janković – profesor fizičkog vaspitanja, zaposlen u FK „Leotar“. Janković je odbornik Ujedinjene Srpske i u skupštinskim klupama zamijeniće ga Mijat Šarović.

V.d. direktora Centra za informisanje i obrazovanje je Manojlo Ćuk, umjesto dosadašeg Milana Grubača. Ćuk je diplomirani novinar i zaposlen u Fondu zdravstvenog osiguranja kao rukovodilac trebinjske poslovnice.

Umjesto Ljiljane Radoičić, v.d. direktor Doma zdravlja Trebinje je Branka Drašković, dr hirurgije zaposlena u Bolnici Trebinje.

Skupština je prethodno usvojila izvještaje interne kontrole finansijskog poslovanja pet javnih ustanova čiji je Grad osnivač, a nakon toga i zaključke po kojima se zbog „nezadovoljavajućeg stanja“ razrješuju dužnosti direktori i članovi upravnih odbora ovih javnih ustanova, prenosi Radio Trebinje.

0 Shares
0 Shares
Copy link