Početna  /  Igor Radojičić kandidat za gradonačelnika Banjaluke
Republika Srpska Vijesti

Igor Radojičić kandidat za gradonačelnika Banjaluke

Igor Radojičić kandidat je SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke na lokalnim izborima u BiH koji su zakazani za oktobar, odlučilo je danas Predsjedništvo Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

igor_radojicic

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da Radojičić ima podršku ove političke partije.

“Radojičić ima podršku rukovodstva SNSD-a jer je najbolji kandidat. Uvjereni smo u pobjedu našeg kandidata na predstojećim oktobarskim lokalnim izborima”, rekao je Dodik novinarima nakon sjednice Predsjedništva Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

On je napomenuo da Radojičić ima podršku i DNS-a i Socijalističke partije.

“Radojičić je nesumnjivi potencijal, kandidat koga su svi željeli da vide, a dobio je podršku mjesnih odbora stranke. On je kandidat za kojeg smo znali i ranije, ali je poznat kao neko ko insistira na procedurama”, dodao je Dodik, napomenuvši da će Radojičić pokazati sposobnost da bude budući gradonačelnik Banjaluke i da ima jaku skupštinsku većinu.

Dodik je naveo da je cilj SNSD-a da u kampanji za lokalne izbore budu uključene društvene grupe i nevladine organizacije.

“Naša kampanja će početi odmah, jer imamo referentno ime za gradonačelnika Banjaluke. Radojičić je obavljao niz važnih funkcija u Srpskoj i ima energiju da građanima Banjaluke obezbijedi napredak”, rekao je Dodik, čestitavši Radojičiću na dobijanju kandidature.

Radojičić je rekao da je donio odluku da prihvati kandidaturu za gradonačelnika Banjaluke.

On je naglasio da bi Banjaluka trebalo da bude otvoren i prijateljski grad za sve njene građane.

Radojičić je zahvalio Dodiku na podršci i naveo da već ima tim ljudi koji će raditi u kampanji, ali i nakon izbora.

“Posebno mi je važno da je podrška došla iz baze na prijedlog i insistiranje najvećeg broja članova, ali ne samo njih nego i mnogih drugi koji su pitali, pokazivali i insistirali na kandidaturi”, dodao je Radojičić.

On je napomenuo da je spreman pokazati šta je sve dobro urađeno u posljednjih 15 godina u Banjaluci, ali da je spreman i da unaprijedi ono što je potrebno u gradu.

Radojičić kaže da je u Banjaluci rođen, školovao se i da živi gotovo pet decenija u ratu i u miru.

“Banjaluka ima optimalnu većinu da bude ugodno mjesto za život. Gradonačelnik bi trebalo da daje prioritete, tempo, da ima viziju razvoja i da radi uz podršku jakog tima i političke partije”, rekao je Radojičić, ocijenivši da ga podržava najjača politička partija.

0 Shares
0 Shares
Copy link