Početna  /  Igor Gudelj pobjednik 16. skokova u Trebišnjicu – pobjedu posvetio Igoru Anđeliću
Hercegovina Trebinje Vijesti

Igor Gudelj pobjednik 16. skokova u Trebišnjicu – pobjedu posvetio Igoru Anđeliću

TREBINJE – Trebinjac Igor Gudelj pobjednik je 16. po redu skokova sa Kamenog mosta u Trebišnjicu koji su sinoć završeni u Trebinju, u organizaciji klubova Galerija i Riva.

Skokovi s Kamenog mosta u Trebišnjicu 2016. (FOTO: Moja Hercegovina)
Skokovi s Kamenog mosta u Trebišnjicu 2016. (FOTO: Moja Hercegovina)

Ove godine za titulu najboljeg skakača borilo se sedam Trebinjaca. Igor Gudelj proglašen je najboljim po peti put, a kaže da je presudno za sinošnji uspijeh bilo to što je skakao ne razmišljajući o pobjedi.

– Došao sam ležerno. Nisam razmišljao o pobjedi, niti o nagradama, došao sam čisto da se dobro zabavim, kao i svi ostali skakači. Rijeka je bila hladna, ali ove godine ne toliko kao ranije. Možda sam se već navikao – kaže Gudelj s osmijehom.

Igor Gudelj i Žarko Vico koji je uručio nagradu u ime Turističke organizacije Trebinja (FOTO: Moja Hercegovina)
Igor Gudelj i Žarko Vico koji je uručio nagradu u ime Turističke organizacije Trebinja (FOTO: Moja Hercegovina)

Ovogodišnju pobjedu Igor je odlučio da posveti svom nekadašnjem profesoru i dugogodišnjem članu žirija, Igoru Anđeliću, koji je iznenada preminuo u maju ove godine.

– On nam je svima ostao u srcima kao veoma dobra osoba, zato mu posvećujem ovu pobjedu – kazao je Gudelj.

Drugo mjesto na 16. trebinjskim skokovima s mosta zauzeo je Vuk Andrić, dok je treće pripalo Bojanu Šukiću.

Ovogodišnji skakači (FOTo: Moja Hercegovina)
Ovogodišnji skakači (FOTo: Moja Hercegovina)

Najbolji skok nagradila je Turistička organizacija Grada Trebinja sa 300 KM. Nagradu za drugo mjesto, u iznosu od 200 KM, dodijelila je Vila Pergola, a nagradu za treće, u iznosu od 100 KM, Picerija L’sašon.

Predsjednik žirija Mićo Andrić kaže da su pri ocjeni najboljeg skoka bili izlazak na most, pozdrav publici, pozdrav žiriju, let do vode i ulaz u vodu. Kao višestruki šampion u skokovima s mosta, Andrić ističe da je za dobar skok najvažnija fizička spremnost. Osim po tome što se takmičenje odvija po noći, predsjednik žirija kaže da je za njega ono specifično i po načinu na koji se izvode skokovi.

– Ovdje takmičari skaču po noći u Trebišnjicu čija je temperatura od 13 do 15 stepeni. Za razliku od ostalih mostova koji su malo izazovni, ovdje visina nije nešto zahtjevna, ona iznosi oko sedam metara. Međutim, ovi skokovi su jedinstveni po tome što je lasta koja se skače u Trebinju po meni prava za razliku od mostarske – smatra Andrić.

Mićo Andrić (FOTO: Moja Hercegovina)
Mićo Andrić (FOTO: Moja Hercegovina)

Na pitanje zbog čega jedino Trebinje skokove s mosta priređuje po noći, Andrić odgovara da je u pitanju hercegovački prkos.

– Ne znam, Trebišnjica je najhladnija rijeka u odnosu na ostale u BiH gdje se izvode skokovi. E sad, da li smo mi ti Hercegovci koji su otporni na to sve, pa smo htjeli da pokažemo svijetu ko smo i šta smo, da to bude dokaz da mi možemo skakati i u 12 i u 1 i u 3 posle pola noći? Mi imamo tog nekog ponosa koji pokazujemo i kroz ove skokove – navodi Andrić.

Osim njega, žiri su činili: Tiho Ratković, Neno Grkavac, Besim Šehović, Miroslav Šarenac, Simeon Dučić, Gordan Mišeljić i proslavljeni košarkaš Milan Gurović.

Generalni pokrovitelji manifestacije su Grad Trebinje i Hidroelektrane na Trebišnjici.

Jelena Denda

347 Shares
347 Shares
347 Shares
Copy link