Ibrica Jusić u Trebinju: Drago mi je što se ponovo vraćam u ovaj grad

TREBINJE – Čuveni hrvatski kantautor Ibrica Jusić večeras će, povodom 8. marta, Dana žena, prirediti koncert za dame u Trebinju. Koncert je poklon Grada Trebinja, a ovim povodom za Jusića je danas organizovan prijem u Gradskoj upravi.

Ibrica Jusić i Luka Petrović (FOTO: Moja Hercegovina)
Ibrica Jusić i Luka Petrović (FOTO: Moja Hercegovina)

Ovaj popularni izvođač francuskih šansona i zabavne muzike posljednji koncert u Trebinju održao je krajem osamdesetih godina prošlog vijeka u sklopu Dučićevih večeri poezije, a, kako kaže, drago mu je što se ponovo vraća u ovaj grad.

– Drago mi je. Toliko sam puta prolazio kroz Trebinje, toliko je Trebinjaca i Trebinjki bilo na mojim skalinama (na Dubrovačkim ljetnim igrama, prim. aut.). Nadam se da će nam večeras svima biti lijepo i ugodno. Dobro došli! Muževe šaljite u kafanu, a žene na koncert – istakao je Jusić.

Prema njegovim riječima, trebinjska publika večeras će imati priliku da čuje pjesme sa njegovog novog albuma, ali i mnoge druge, „od Šekspira do sevdaha“.

– Biće pjesama sa skalina, pjesama Leonarda Koena prepjevanih na hrvatski, francuskih šansona, sevdaha. Pretprošle godine moja kuća ‘Kroacija rekords’ izdala je moj album ‘Harlekino’ sa predivnim pjesmama koje će publika večeras čuti. Njime sam ostvario san da jednog dana napravim album sa pjesmama koje su mi, svaka na svoj način, obilježile život, o čemu ćemo pričati tokom koncerta – rekao je hrvatski kantautor.

Jusić se više od pola vijeka uspješno bavi muzikom, a za sebe voli da kaže da „pjeva i stvara kao što živi i živi kao što stvara i pjeva“.

Promatram svijet oko sebe, gledam naprijed, ne gledam natrag i tako i nastaju pjesme. Tako da su pjesme koje pjevam, sigurno 95 posto njih, dio mog razmišljanja, mog stava prema životu, prema ljubavi, prema ljudima – istakao je Jusić.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović ovom prilikom je rekao da je Gradska uprava odlučila da obilježavanje 8. marta na ovaj način postane tradicija.

– Pozvali smo najčuvenijeg kantautora bivše Jugoslavije Ibricu Jusića da bude naš gost i da dame grada Trebinja mogu besplatno da prisustvuju njegovom koncertu u Kulturnom centru – rekao je Petrović i pozvao dame da dođu na koncert u što većem broju.

Večerašnji koncert počinje u 20 časova, u pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje.

Jelena Denda Borjan

Autor