Početna  /  Hrvatski ministar kulture pozira sa ustaškom kapom (FOTO)
Hrvatska

Hrvatski ministar kulture pozira sa ustaškom kapom (FOTO)

Tjednik Novosti objavio je fotografije aktualnog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića na kojima s ustaškom kapom pozira s Velimirom Bujancem!  

hasanbegovic_1

Kako je pojašnjeno riječ je o fotografijama koje su 1996. objavljene u časopisu Nezavisna Država Hrvatska koji se tada prodavao na kioscima, donose Novosti.

Premijer uvjeren da je Hasanbegović antifašist

Isti izvor donosi da je današnji ministar kulture bio suradnik te tiskovine u kojoj je pisao  tekstove o ujedinjenju “Domovine od Mure, Drave i Drine pa do Jadranskoga mora”.

“Ja i Hasanbegović smo često komunicirali, ovi komentari u javnosti su izvan konteksta, on je uvjereni antifašist i povjesničar, mislim da će biti sjajan ministar”, rekao je danas premijer Tim Orešković o ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću.

Kontroverzni povijesničar, a sada i ministar kulture Hasanbegović, već se proslavio izjavom da je antifašizam floskula, kao i po svojem divljenju liku i djelu nacističkog imama.

hasanbegovic_2

Strani mediji o hrvatskoj sramoti

Svjetski mediji, već su se raspisali o “hrvatskoj sramoti – ministru kulture”, dok je centar Simon Wiesenthal poslao hrvatskoj Vladi oštro pismo u kojem traže hitnu smjenu ministra kulture, šokirani njegovim neutemeljenim i potpuno nepreciznim komentarima vezanima uz povijest Hrvatske za vrijeme Drugog svjetskog rata i Holokausta.

“Na komemoraciji za Jasenovac ne komemorira se žrtva, ne osuđuje počinitelj zločina, već se ona zloupotrebljava za rehabilitaciju jugoslavenskoga komunizma koji sam po sebi, u sebi, u svojem temelju, ima zločin”, samo je jedna od kontroverznih izjava današnjeg ministra kulture.

35 Shares
35 Shares
Copy link