Početna  /  Hipo banka donirala opremu Odjeljenju za pedijatriju trebinjske bolnice
Hercegovina Trebinje

Hipo banka donirala opremu Odjeljenju za pedijatriju trebinjske bolnice

TREBINJE – Hipo banka Banja Luka donirala je danas Odjeljenju za pedijatriju trebinjske bolnice opremu u vrijednosti od pet hljada maraka. Oprema podrazumijeva madrace, jastuke, deke, posteljine, te dva klima uređaja.

Hipo banka donirala opremu Odjeljenju za pedijatriju trebinjske bolnice (Foto: Moja Hercegovina)
Hipo banka donirala opremu Odjeljenju za pedijatriju trebinjske bolnice (Foto: Moja Hercegovina)

Donacija je dio akcije „Ne zaboravimo pomagati“, koju Hipo banka sprovodi povodom obilježavanja Međunarodnog dana štednje 31. oktobra.

Goran Babić, direktor Hipo banke Banja Luka kaže da ova banka već dvanaest godina dosljedno promoviše politiku društveno odgovornog djelovanja na tržištu Republike Srpske.

„Svjesni svih izazova s kojima se suočavaju domaće zdravstvene ustanove, dajemo svoj skromni doprinos u poboljšanju uslova u kojima borave djeca. Na ovaj način želimo da zahvalimo i svim klijentima, građanima, Trebinja za ukazano povjerenje tokom ove i proteklih godina, te da podsjetimo javnost na značenje riječi štednja i činjenicu koliko je ona važna za budućnost“, kazao je Babić.

Direktorka trebinjske bolnice Zdravka Vreća istakla je zahvalnost Hipo banci.

„Ova oprema će mnogo poslužiti ne samo djeci na ovom odjeljenju, nego i njihovim roditeljima, koji obično ovdje budu sa svojom djecom. Velika je ovo donacija i mi se nadamo da će i ubuduće postojati ovakva saradnja. Ovim gestom banka je pokazala da je društveno odgovorna institucija koja pomaže javnim ustanovama, a prije svega djeci“, kazala je Vreća.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana štednje, Hipo banka će donirati 30 hiljada maraka za zdravstvene i obrazovne institucije, te udruženja građana.

Donacije su namijenjene dječjim, bolničkim odjeljenjima, te pojedinim vaspitnim i obrazovnim ustanovama u Bijeljini, Trebinju, Palama, Prijedoru, Doboju i Banjoj Luci.

Takođe, predstavnici ove banke će 2. novembra obići sva porodilišta u RS i darivaće štednu knjižicu sa novčanim ulogom od 50 maraka svim bebama koje se rode 31. oktobra.

Nikolija Bjelica

0 Shares
0 Shares
Copy link