Početna  /  HET gradnju mosta plaća Stankoviću 10 miliona KM
Hercegovina Trebinje

HET gradnju mosta plaća Stankoviću 10 miliona KM

Iako bilježe gubitke u proizvodnji, u „Hidroelektranama na Trebišnjici“ (HET) odlučili su da grade most za koji će „Integral inženjeringu“ Slobodana Stankovića isplatiti više od 10 miliona maraka.

HET je tender za izgradnju mosta raspisao u aprilu, procijenjene vrijednosti 10,6 miliona maraka bez PDV-a, a zatim u dva navrata produžavao rok za prijem ponuda.

Ponuda za gradnju mosta preko Trebišnjice, pristigla iz laktaškog „Integral inženjeringa“, u vrijednosti od 10,4 miliona KM bez PDV-a, ocijenjena je najboljom u HET-u, a ugovor je zaključen prošle sedmice.

Most od 485 metara gradi se u okviru obilaznice oko Trebinja, na lokalitetu neposredno ispod brane Gorica i spaja Studenac i naselje Goricu, a HET će ga s uračunatim porezom platiti 12,2 miliona KM.

Rok za završetak mosta je 730 dana.

Zanimljivo je da je glavni projekat mosta uradio Institut za građevinarstvo „IG“ Banjaluka, za šta su “Hidroelektrane na Trebišnjici” platile 198.000 maraka bez PDV-a.

U aprilu prošle godine HET je objavio i da je Institutu za građevinarstvo „IG“ za istražne radove u vezi sa mostom preko rijeke Trebišnjice dao 118.000 KM bez PDV-a.

Inače, Institut je formalno u vlasništvu Siniše Praštala, ali nezvanično je član korporacije „Integral Inženjering“ koja je u Stankovićevom vlasništvu.

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

16 Shares
Copy link
Powered by Social Snap