Početna  /  Helena Lakić: Učešće na Olimpijskim igrama je moja najveća želja
Hercegovina Trebinje

Helena Lakić: Učešće na Olimpijskim igrama je moja najveća želja

Helena Lakić, dvanaestogodišnja plivačica, članica Kluba vodenih sportova Leotar, jedna od najperspektivnijih plivačica Bosne i Hercegovine, ali i regiona, nakon što je prošle godine osvojila drugo mjesto u izboru za najboljeg sportistu Trebinja, ove godine je otišla korak naprijed i osvojila prestižno priznanje za najboljeg sportistu Trebinja u 2017. godini. Lakićeva je tako postala najmlađa pobjednica tradicionalne manifestacije ”Izbor za sportistu godine Trebinja”.

Helena Lakić (Foto: Herceg televizija)

Ova mlada i talentovana djevojka, rođena je 16.8.2005. godine u Trebinju, učenica je sedmog razreda Osnovne škole ”Jovan Jovanović Zmaj”, a plivanjem se bavi već osam godina, od četvrte godine života.

Najprije smo joj čestitali na sinoćnjem priznanju, kao i na svim osvojenim medaljama u dosadašnjoj karijeri, a onda smo je upitali o impresijama sa sinoćnje dodjele nagrada.

Nisam očekivala nagradu, ovo je moj najveć uspjeh u karijeri i sigurna motivacija za dalji rad, a kako uskoro dobijamo i zatvoreni bazen, nadam se još većim uspjesima u budućnosti“, kaže Helena za Moju Hercegovinu“.

Na pitanje koliko je potrebno entuzijazma i odricanja za postizanje vrhunskih sportskih rezultata, Helena odgovara da ima dosta odricanja pogotovo što se mnogo putuje, u nedostatku bazena zatvorenog tipa, ali sva ulaganja i odricanja ne padaju joj teško jer zaista voli to što radi. Lakićeva ističe da su joj u prethodnoj godini definitivno najveći uspjesi medalje sa Državnih prevenstava BiH, te kako je priznanje koje je sinoć osvojeno kruna njenog dosadašnjeg rada.

Sebe u budućnosti vidi kao dobrog sportistu i učenika, a njena najveća želja je učešće na Olimpijskim igrama.

Helena kao jako važne karike u životu ističe porodicu i prijatelje.

„Pored plivanja, tu je moja porodica zbog koje sam i počela da treniram i da se bavim sportom, a tu su i moji prijatelji iz škole i Kluba vodenih sportova Leotar“, kaže Helena.

O tome šta je najviše opušta uoči, u toku i nakon treninga, Helena kaže:

„Muzika me najviše opušta, zavisi kakvu muziku kad slušam, ali i gdje se nalazim, a inače slušam laganu muziku.“

Helena priznaje da nema mnogo slobodnog vremena, ali da to vrijeme, kada se ukaže, rado provodi u gledanju filmova i serija, a kao hobi ističe treniranje kući uz adekvatnu muziku.

A mi se, za kraj ovog kratkog ali ugodnog razgovora sa Helenom, nadamo da će mala šampionka jednog dana postati veliki sportski as, na radost svih nas, a pored brojnih medalja koje će zasigurno uslijediti, Lakićevoj želimo učešće na Olimpijskim igrama, čime bi ona ostvarila svoju najveću sportsku želju!

Helena, srećno u nastavku blistave plivačke karijere!

Igor Svrdlin

0 Shares
0 Shares
Copy link