Hapšenja u Gacku: Zaplijenjene cigarete, oružje i municija

GACKO – Pripadnici Granične policije BiH spriječili su na području Gacka krijumčarenje 7.566 kutija cigareta i dva kilograma duvana. Zajedno sa cigaretama pronađeni su pištolj i municija bez potrebne dokumentacije, a uhapšena su dva lica.

gacko_cigarete

Kontrolom automobila “pasat” registarskih oznaka BiH, prilikom ulaska u BiH na graničnom prelazu Krstac, otkriveno je 4.000 kutija cigareta, a pretresom objekata pronađeno je još 3.566 kutija raznih vrsta cigareta, te pištolj marke “bereta M70” kalibra 7,65 milimetara i 55 komada municije bez potrebne dokumentacije.

Automobilom je upravljao državljanin BiH čiji su inicijali K.T. /55/, a naknadno je u službene prostorije priveden i državljanin Crne Gore Đ.D. /69/, saopšteno je iz Granične policije BiH.

O događaju su obaviješteni Tužilaštvo i Sud BiH, prema čijem nalogu su ova lica lišena slobode i pretreseni objekti vlasništvo K.T. Otkrivene cigarete, duvan i drugi dokazni materijal privremeno su oduzeti.

Protiv K.T. i Đ.D. biće dostavljen izvještaj Tužilaštvu BiH zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo krijumčarenje, a protiv K.T. i zbog nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda.

Na graničnom prelazu Brod, prilikom ulaska u BiH, slobode su lišeni državljani BiH E.S. /23/ i R.S. /22/, jer je graničnim provjerama utvrđeno da ih potražuje Opštinski sud Sarajevo zbog teških krađa.

R.S. je predat službenicima Sudske policije Odžak, a E.S. službenicima Sudske policije Tuzla.

Na graničnom prelazu Orašje, prilikom ulaska u BiH, uhapšen je državljanin BiH S.S. /41/ jer je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud Živinice zbog krivičnog djela nanošenje lakše tjelesne povrede. On je predat službenicima Sudske policije Odžak.

Pri izlasku iz BiH na graničnom prelazu Gabela Polje slobode je lišen M.M. /50/ nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud Konjic zbog krivičnog djela nanošenje teške tjelesne povrede.

On je predat službenicima Sudske policije Mostar.

Autor