Početna  /  Grabar-Kitarović i Vučić nakon sastanka: Moramo imati mnogo bolje odnose, željeli to svi ili ne
Hrvatska Srbija

Grabar-Kitarović i Vučić nakon sastanka: Moramo imati mnogo bolje odnose, željeli to svi ili ne

ZAGREB – Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije boravi u dvodnevnoj posjeti Hrvatskoj.

Vučić, koji na poziv hrvatske koleginice Kolinde Grabar-Kitarović boravi u Zagrebu, dočekan je danas sa najvišim državnim počastima.

Održan je sastanak u četiri oka ali i sa delegacijama Srbije i Hrvatske, nakon čega su se predsjednici obratili javnosti.

“Otvorili smo mnoga pitanja, u mnogim stvarima se nismo složili, neke teme smo približili, a ono što je najvažnije je što smo dogovorli da se i dalje sastajemo i razgovaramo”, poručila je Kolinda nakon sastanka.

Zahvalila je Vučiću za konkretne poteze, njegove lično i Vlade, za finansijsku pomoć hrvatskoj zajednici u Srbiji

“Preporučujemo vladama da nastave pregovore o granici u naredne dvije godine, a ako ne bude rješenja, da se dogovorimo o izlasku na međunarodnu arbitražu”, rekla je Kolinda.

Rekli su da će Srbija i Hrvatska morati da imaju mnogo bolje odnose u budućnosti, željeli to svi ili ne.

Vučić se zahvalio na srdačnoj dobrodošlici i čestitao Kolindi na hrabrosti što ga je pozvala zbog cijele atmosfere koja se stvarala u Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj zbog njegovog dolaska.

“U narednih sto dana pokušaćemo da promenimo atmosferu i svi državni funkcioneri imaće obavezu da se ponašaju odgovorno, u najboljem interesu obe zemlje, što nije slučaj s obe strane, posebno u Hravstkoj”, rekao je Vučić.

“Sledeće nedelje ću primiti predstavnike nestalih iz Hrvatske, a mogu da kažem da smo neka mala resenja nekim ljudima mogli već danas da donesemo, da znaju gde je tih nekoliko lica stradalo”, rekao je Vučić.

0 Shares
0 Shares
Copy link