Nedjelja, 19.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Grabar-Kitarović na udaru kritika zbog Vučića

  Podijeli:

  ZAGREB – Glasilo vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), portal Direktno.hr, oštro danas kritikuje predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović zbog njene izjave, tokom konferencije za novinare sa srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem, da spoljnu politiku Hrvatske ne mogu definisati “marginalci”.

  Kolinda Grabar Kitarović

  Portal je, naime, objavio transkript izjave predsjednice, te pozvao čitaoce da sami prosude da li je Grabar Kitarović njome “pljunula” svojim biračima u lice.

  Ovo glasilo je svojevremeno pokrenuo bivši lider HDZ Tomislav Karamarko, a neposredno nakon njene izjave na zvaničnom portalu objavljen je članak kojim, podsjećaju predsjednicu da su upravo ti marginalci zaslužni za njenu aktuelnu funkciju.

  Portal Index.hr konstatuje da to možda nije moguće primijetiti, ali da je ovim činom započeo rat u HDZ-u.

  “A sad, omiljena predsjednica, ona koju su oni na vlastitim ramenima nosili u ured na Pantovčaku, poziva u goste čovjeka kojeg (veterani) percipiraju kao četnika”, piše Index, objašnjavajući šta se predsjednici zamjera.

  Predsjednica se, konstatuju, sve češćim naletima opire čvrstoj HDZ-ovoj stegi.

  “Kritikuje rad Vlade, optužuje stranačku vrhušku za egzodus mladih, traži odgovornost za korupciju i podbada same ideološke temelje matične stranke. Naravno, portali, kao i neslužbeno glasilo HDZ-a, kao što je, na primjer, Direktno.hr, sve teže pronalaze uglove iz kojih mogu na pozitivan način da progutaju Kolindine političke eskapade”, piše Index.

  Portal podsjeća da je riječ o istiim onim ljudima, koji su 11. januara 2015. vikali “Pobjeda, pobjeda!”, a juče na Trgu bana Jelačića, na snijegu, uzvikivali su “Izdaja, izdaja”.

  “Kolinda je danas, u Banovini, pred Aleksandrom Vučićem, pred cijelom regijom i pred svim medijima koji su pratili njen govor, uključujući i Direktno.hr, jasno dala do znanja da neće dopustiti političkim marginalcima da diktiraju politiku i međudržavne odnose”, komentariše portal Index.

  Ovaj medij ukazuje da je hrvatska predsjednica tom kratkom izjavom ustalasala redove branitelja:

  “Pljunula je u lice cijeloj eskadrili s desnog krila političke svesti koja se izborila da ona dođe na vlast”, navodi Index, koji ocjenjuje da je “počeo rat u HDZ-u”.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI