Srijeda, 29.01.2020
More

  Govedarica pozvao Izetbegovića da postupi moralno i podnese ostavku

  Podijeli:

  SARAJEVAO – Vukota Govedarica, predsjednik SDS kazao je danas na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu da SDS ne vidi nijedan razlog da se likuje nad odlukom Međunarodnog suda u Hagu i nad načinom na koji je sud definisao postupak revizije.

  vukota_govedarica_mojahercegovina

  “Sve vrijeme sam vjerovao da će ovakva odluka biti donesena” rekao je Govedarica. Pozavo je Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA i člana Predsjedništva BiH da postupi moralno i podnese ostavku, jer je djelovao vanistiucionalno, ali je dodao da je uvjeren da on to neće učiniti.

  Što se tiče krize u BiH Govedarica smatra da će kriza biti okončana onog momenta kada Predsjedništvo BiH koje je i bilo epicentar krize počne sa radom, odnosno kada odblokira svoj rad.

  SDS smatra da je vrijeme da se smiri situacija i da se nastavi sa evropskim putem, odnosno da se počnemo baviti ekonomijom i socijalnim pitanjima.

  Što se tiče Saveza za promjene oni su voljni da nastave rad u interesu RS, FBiH i građana cijele BiH. Upitan da li će Parlament BiH nastaviti sa radom, obzirom da je protekla sjednica bila održana, ali da polsnici SzP niu učestvovali u raspravi niti glasanju, Govedarica je najavio da će se to promijeniti, ali nije precizirao da li će to biti već od naredne sjednice koja je zakazana za 23. mart.

  Govedarica je optužio predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da su glavni krivci za krizu u BiH. ” Dodik je zagovarao napuštanje institucija BiH i sve oblike blokade, čime bi kriza bila produbljena i prebačena na RS “, rekao je Govedarica.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI