Početna  /  Govedarica: Dodik je stari trgovac referendumima
Republika Srpska

Govedarica: Dodik je stari trgovac referendumima

Predsjedništvo Srpske demokratske stranke održalo je danas u Istočnom Sarajevu sjednicu, a nakon sjednice, javnosti se obratio Vukota Govedarica, prvi čovjek SDS-a.

Foto: Nedeljnik

On je u svom obraćanju govorio o Miloradu Dodiku i nazvao ga je ”starim trgovcem referendumima”.

”Zaključujemo da je veoma zanimljivo kako je na dan održavanja sjednice prije nekih desetak dana donesena odluka prema kojoj je Milorad Dodik upoznat da je bio prisluškivan. To definiše poziciju da se praktično obustavlja istraga protiv Milorada Dodika. Nema nikakve sumnje da je taj stari trgovac referendumima pokazao svoje pravo lice. Predsjedništvo SDS-a osuđuje sve izjave u BiH, prvenstveno Bakira Izetbegovića, ali isto tako ne treba zaboraviti da je skoro identično ponovio hrvatski član Predsjedništva. Bez Srba nema nikakve odluke, a to znači SDS zajedno sa svojim koalicionim partnerima će u potpunosti braniti interese Srba i sa jedne i sa druge strane Drine. Nema nikakve sumnje da je takva izjava doprinijela jednoj poluvanrednoj situaciji. Takve izjave remete odnose u cijelom regionu”, izjavio je Govedarica.

Zatim je govorio o drugim detaljima i zaključcima s današnje sjednice.

”Konstatovali smo da imamo dobre odnose sa strankama koje čine Savez za promjene. Mogu da potvrdim da u tom koalicionim sazivu izbacimo zajedničke kandidate. Jasno je da nas opredjeljuje zajednički cilj, želimo promjene u Republici Srpskoj”, rekao je lider SDS-a.

Ko želi napraviti krizu u BiH?

”Krizu u BiH žele da naprave oni koji u BiH nemaju rezultat. Mirko Šarović nema razloga da pravi krizu u BiH. Oni koji su sve ove godine jahali na propalim politikama nemaju ništa druge nego da proizvode krizu. To je recept za njihovu poziciju u kojoj ne žele da dijele odgovornost”, naglasio je on.

O izlasku SBB-a iz vlasti…

”Gospodin Radončić je naknadno ušao u Savjet ministra. On je naknadno ušao u tu instituciju odnosno u vlast. On sada procjenjuje da imajući u vidu da dolaze parlamentarni izbori, bi bilo najbolje da se povuče i pobjegne od odgovornosti. Djeluje mi to kao jedan politički manevarski prostor pred ulazak u izbornu godinu. Iskren da buden, SBB me previše i ne zanima’‘, zaključio je on.

0 Shares
0 Shares
Copy link