Početna  /  Glavni odbor SDS-a: Vukota Govedarica jedini kandidat za novog predsjednika stranke
Republika Srpska Vijesti

Glavni odbor SDS-a: Vukota Govedarica jedini kandidat za novog predsjednika stranke

Vanredna izborna skupština SDS-a biće održana 23. oktobra u Banjaluci, kada će biti biran novi predsjednik stranke, a kandidat za tu funkciju je Vukota Govedarica, sadašnji potpredsjednik, odlučio je danas Glavni odbor SDS-a u Istočnom Sarajevu.

Vukota Govedarica (Foto: Moja Hercegovina)
Vukota Govedarica (Foto: Moja Hercegovina)

Glavni odbor SDS-a odlučio je danas na sjednici u Istočnom Sarajevu da kandidat za predsjednika stranke bude Govedarica”, rekao je novinarima potpredsjednik SDS-a Milovan Bjelica.

Dosadašnji predsjednik stranke Mladen Bosić podnio je ostavku 8. oktobra na sjednici Glavnog odbora SDS-a u Doboju.

Mladen Bosić je na čelo SDS-a došao poslije opštih izbora 2006. godine, kada je zbog loših izbornih rezultata sa te funkcije smijenjen Dragan Čavić. Bosić je tada podnio ostavku na funkciju zamjenika predsjednika.

Za lidera stranke Bosić je reizabran u maju prošle godine, kada je na unutarstranačkim izborima pobijedio Miću Mićića.

Mladen Bosić je najavio da će ostati u politici kao i da će nastaviti obavljati dužnost člana Kolegija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Pored Bosića, ostavku na sve funkcije u SDS-u podnio je i potpredsjednik SDS-a Ognjen Tadić.

S obzirom da je Govedarica jedini kandidat, već se može reći da je on novi lider SDS-a. Govedarica je trenutno šef Kluba SDS-a u Narodnoj skupštini RS.

SRNA

0 Shares
0 Shares
Copy link