Početna  /  Fahrudin Radončić ponovo izašao na slobodu
Bosna i Hercegovina Federacija BiH

Fahrudin Radončić ponovo izašao na slobodu

SARAJEVO – Ukinut je pritvor Fahrudinu Radončiću, lideru Saveza za bolju budućnosti, potvrdio je Asim Crnalić, njegov advokat.

fahrudin-radoncic

Radončić je u 10.55 sati izašao iz pritvorske jedinice, a kako javlja Adisa Ibrahimović, reporterka N1 koja se nalazi ispred Suda Bosne i Hercegovine, Radončić se nije obraćao medijima dok je njegov branilac najavio da će više informacija o mjerama zabrane biti poznato naknadno.

”S obzirom na dosadašnje iskustvo, ja neću davati izjavu, na raspolaganju su vam moji advokati”, kratko je kazao Radončić.

Asim Crnalić je potom pojasnio šta u ovom slučaju podrazumijevaju mjere zabrane.

”Napuštanje boravišta – Kantona Sarajevo, zabrana sastajanja sa svjedocima i zabrana putovanja s tim da su mjere kontrole ovaj put blaže. Svakih sedam dana treba se javiti policijskoj upravi, uz dozvolu Suda, može napustiti i kanton. On će moći raditi svoj posao jer je on praktično slobodan čovjek. Sasvim je svejedno da li će boraviti u tornju ili na porodičnom imanju”, kazao je Crnalić i dodao:

”Ne mogu reći da li sam zadovoljan ili. Prema mišljenju odbrane, pritvor je predugo trajao. Trudićemo se da se i ove mjere zabrane. On je političar, a bliže se lokalni izbori. Pod ovim uslovima, biće mu teško da se bavi politikom”, zaključio je.

0 Shares
0 Shares
Copy link