Početna  /  Elektori iz Kolorada žele da stanu na put Trampu
Svijet Vijesti

Elektori iz Kolorada žele da stanu na put Trampu

Grupa demokratskih elektora u Koloradu odlučna je u namjeri da spriječi republikanca Donalda Trampa da uđe u Bijelu kuću.

tramp

Grupa “Hamilton elektora”, kako sebe nazivaju, pokušava da ubijedi 37 republikanskih elektora da izmijene glas i otkažu podršku Trampu.

Elektor iz Denvera Majkl Baka rekao je da elektorski kolegijum funkcioniše po principu “razbiti staklo u slučaju nužde”, kako bi spriječio nekfalifikovane kandidate da dođu na vlast.

– Imamo to, Donald Tramp je prošao, ali sada treba da razbijemo staklo i da uradimo ono što je po 12. amandmanu naš posao – rekao je.

Na njihovoj Fejsbuk stranici piše da po viziji Aleksandra Hamiltona, bivšeg američkog predsjednika po kojem je ova grupa i dobila ime, “Hamilton elektori” će pronaći alternativu za nekvalifikovanu i neobuzdanu osobu, prenosi B92.

– Republikanac je dobio elektorske glasove. Ali mislim da republikanac ne mora da bude Donald Tramp. Neko mora da bude prvi i moramo da širimo tu poruku sve dok ljudi ne počnu da shvataju da je ovo dobra prilika – rekao je Baka.

0 Shares
0 Shares
Copy link