Džudista Mitar Mrdić najbolji sportista Grada Trebinja

TREBINjE – Član džudo kluba „Leotar“ iz Trebinja Mitar Mrdić proglašen je za najboljeg sportistu Grada Trebinja za 2015. godinu. Drugo mjesto pripalo je Vladimiru Aleksiću, kapitenu Košarkaškog kluba „Svislajon Leotar“, dok se na trećem mjestu našao Srđan Andrić iz Fudbalskog kluba „Leotar“. Ovo je odlučio žiri na tradicionalnoj manifestaciji „Izbor najboljeg sportiste godine“, koja je večeras održana u Trebinju.

Izbor najboljeg sportiste Grada Trebinja (Foto: Moja Hercegovina)
Izbor najboljeg sportiste Grada Trebinja (Foto: Moja Hercegovina)

Za najbolji sportski kolektiv proglašen je Košarkaški klub „Svislajon Leotar“, dok je drugo mjesto pripalo Fudbalskom klubu „Leotar, a treće Džudo klubu „Leotar“.

Priznanja su dodijeljena i najperspektivnijim sportistima – košarkašu Borisu Filipović, rukometašu Đorđu Ratkoviću, odbojkašici Ivani Vujović, te članu džiu-džicu kluba Aljoši Daboviću. Isto priznanje dobili su i košarkašica Marija Kešeljević, rukometašica Jana Mucović, košarkaš Dejan Glogovac, zatim, rukometaš Miloš Uljarević, Aleksandar Jaredić, član streljačkog kluba, atletičarka Sandra Rosandrić. Titulu najperspektivnijeg sportiste ponijeli su i plivačica Marija Ninković, fudbaler Stefan Gudelj, veslač Mato Ratković, te džudista Božidar Vučurević.

Posebna priznanja ili Diplome dodijeljene su Stojanu Ratkoviću iz Udruženja djece i omladine sa smetnjama u razvoju „Sunce nam je zajedničko“, zatim rukometnom golmanu Veselinu Savoviću, rukometašici Dragani Boro, atletičarki Marini Anđelić, članu streljaškog kluba RVI Srđanu Milojeviću, plivačici Ani Čučković, te džudisti Nikoli Boljanoviću.

Plakete zaslužnim pojedincima  ili Plaketu za zaslužnog sportskog radnika dobili su Momo Sredanović i Dejan Bodiroga, a posebno priznanje ambasadora sporta dobio je Vladimir Gaćinović.

Priznanje za životno djelo primili su Vinko Komnenović i Rade Runjevac.

Posthumno priznanje za  tragično preminulog kik boksera Marka Đerića uručeno je njegovoj sestri.

U ime gradske uprave nagrađene sportiste pozdavio je gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević. On je istakao da je sport važan za promociju grada i dodao da će gradska uprava i dalje podržavati sportske kolektive u Trebinju.

Organizatori manifestacije su Javna ustanova „Trebinjesport“ i „Glas Trebinja“.

Nikolija Bjelica

Autor