Početna  /  Džonatan Mur u posjeti “Mojoj Hercegovini”: OEBS prepoznaje kvalitet i važnost vašeg medija
Hercegovina Trebinje

Džonatan Mur u posjeti “Mojoj Hercegovini”: OEBS prepoznaje kvalitet i važnost vašeg medija

TREBINJE – Džonatan Mur, šef misije Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) u Bosni i Hercegovini, sastao se u ponedjeljak, 27. juna, sa redakcijom internet magazina “Moja Hercegovina” u Trebinju.

jonathan-moore-mojahercegovina-2
Šef misije OEBS-a Džonatar Mur sa članovima redakcije internet magazina “Moja Hercegovina” u Trebinju

Mur je prvo posjetio kancelariju naše redakcije, nakon čega se, kroz razgovor sa našim novinarima i glavnim i odgovornim urednikom Dragišom Sikimićem, upoznao sa radom ovog internet magazina, te sa problemima s kojima se svakodnevno susrećemo.

Takođe, on se detaljno upoznao sa političkim i svim drugim pritiscima koji su u više navrata izvršeni na članove naše redakcije, kao i sa generalnim stanjem u oblasti novinarstva u Istočnoj Hercegovini.

Naša iznesena ocjena je da je situacija u kojoj mediji funckcionišu vrlo loša, da gotovo ne postoji novinarska solidarnost, te da je veoma mali broj medija u našoj zemlji koji nisu “službeno glasilo” vlasti, odnosno opozicije.

jonathan-moore-mojahercegovina-3
Džonatan Mur se detaljno upoznao sa svim vrstama problema i pritisaka koji prate slobodno funkcionisanje internet magazina “Moja Hercegovina”

Između ostalog, razgovaralo se i o mogućnostima podrške našem mediju, kako bi istrajao u svojoj čvrstoj borbi za slobodan i nezavistan rad, pri čemu je OEBS pokazao razumijevanje i volju da nam pomogne.

N.B.

0 Shares
0 Shares
Copy link