Početna  /  Dušan Vujović privremeno ministar odbrane Srbije
Srbija

Dušan Vujović privremeno ministar odbrane Srbije

Premijer Aleksandar Vučić ovlastio je ministra finansija Dušana Vujovića da vrši ovlašćenja ministra odbrane do izbora novog ministra.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Vučić je ranije u toku dana potpisao predlog za razrešenje ministra odbrane Bratislava Gašića i uputio ga Narodnoj skupštini, potvrđeno je u njegovom kabinetu.

Očekuje se da to bude jedna od tema na vanrednom zasedanju parlamenta, koje je zakazano za ponedeljak.

Podsećamo, premijer Vučić juče je izjavio je da će smeniti ministra odbrane do kraja ovog meseca, a da će potom, posle 15 dana, predstaviti novog ministra.

“Kao što sam rekao, do kraja januara biće razrešen gospodin Gašić i na meni je da uputim pismo. Zbog onih koji su mislili da će mi pronaći grešku, misleći da se plašim rasprave po tom pitanju, nećemo ići na ostavku… Ja ću ići pred poslanike, tražiću razrešenje Gašića”, najavio je Vučić u izjavi novinarima.

Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je da: “Voli novinarke koje lako kleknu” dok je davao izjavu u Trsteniku nakon posete “Prvoj petoletki namenskoj”.

Gašić je primitivnu izjavu dao nakon posete “Prvoj petoletki namenskoj” u Trsteniku, kada je video kako dopisnica B92 čuči da ne bi bila snimljena u kadru dok ministar govori.

Nakon što je u medijima objavljena njegova izjava, ministar je uputio pisanu izjavu nešto pre 23 časa, u kojoj navodi da nema opravdanja za svoju izjavu i “sramno i skandalozno ponašanje”.