Početna  /  Dubrovnik pretvoren u filmski studio: Uskoro počinje snimanje filma o Robinu Hudu
Hrvatska Vijesti

Dubrovnik pretvoren u filmski studio: Uskoro počinje snimanje filma o Robinu Hudu

Nakon serije “Igra prijestola” (Game of Thrones) i filma “Ratovi zvijezda” (Star Wars) u Dubrovniku uskoro počinje snimanje filma A kategorije “Robin Hud: Origins”. Na Stradunu se postavljanje scenografije privodi kraju, a istorijska jezgra Dubrovnika već je poprimila izgled srednjovjekovnog riječnog doka u Engleskoj. 

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Prvi elementi u obliku drvenih kućica postavljeni su još u decembru prošle godine, a radovi na scenografiji na Stradunu su intenzivirani.

Stradun koji je ovih dana već okovan kulisama drvenih pročelja i portala je prvi dio ulice Notingama. Snimanje će se odvijati i u Ulici sv. Dominika, na predjelu iza Katedrale, u podnožju tvrđave Minčeta te u Posatu koji je za potrebe snimanja prigodno posut zemljom čime je dodatno upotpunjen dojam koji ostavljaju drvene konstrukcije. Studijski dio snimaće se u Budimpešti.

Snimanje počinje 20. ili 21. februara i trajaće do sredine marta, a u Dubrovnik stižu velika glumačka imena poput oskarovca Džejmija Foxa kojem je pripala uloga Litl Džona.

Robina Huda igraće mladi Taron Egerton, a uloga Marion pripala je Irkinji Evi Hevson, kćerki frontmena grupe “U2”. Ben Mendelson dobio je ulogu notingamskog šerifa, a u Dubrovnik stiže i zvijezda franšize “Pedeset nijansi” Džejmi Dornan, koji u filmu igra brata Robina Huda, Wil Skarlet.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Plan je da ovo bude prvi film u trilogiji koja bi se takođe snimala u Dubrovniku.

Film režira Oto Baturst, a jedan od producenata filma je i slavni glumac Leonardo DiKaprio.

Cijeli projekt će uključivati više od 800 ljudi. Produkcija filma procjenjuje se na 150 miliona dolara, dok će promocija koštati dodatnih 100 miliona dolara.

0 Shares
0 Shares
Copy link