Početna  /  Dražen Dunđer: SDS ne želi opoziv načelnika, bilećki funkcioneri falsifikovali putne naloge?
bileća Hercegovina

Dražen Dunđer: SDS ne želi opoziv načelnika, bilećki funkcioneri falsifikovali putne naloge?

BILEĆA –  S obzirom na to da je posljednja sjednica Skupštine Opštine Bileća završena neizglasavanjem dnevnog reda , kao i da su opozicioni odbornici pokazali da u njihovim redovima vlada razjedinjenost i nesklad, politička situacija u Bileći se s pravom može smatrati krajnje neozbiljnom ali i veoma zabrinjavajućom.

Dražen Dunđer (Foto: Moja Hercegovina)

Iako su u skupštinske klupe došli glasovima svojih sugrađana, većina odbornika i pozicije i opozicije još uvijek nije našla za shodno da se konačno počne baviti realnim problemima i interesima tih građana.

Umjesto toga, bave se uglavnom međusobnim optuživanjima i kuju tajne planove i saveze, a sve u cilju kako bi sa vlasti smijenili aktuelnog načelnika opštine Miljana Aleksića.

Odbornik Srpske radikalne stranke “Dr Vojislav Šešelj” u Skupštini Opštine Bileća Dražen Dunđer, optužio je odbornike Srpske demokratske stranke, prevashodno Miodraga Uljarevića, da zbog saradnje i bliskosti sa Miljanom Aleksićem ne žele da učestvuju u opozivu načelnika Bileće.

“Problem je u podmićenim odbornicima SDS-a kao što je Miodrag Uljarević. On je u sukobu interesa. Zahvaljujući SDS-u Blažo Vujović nije smijenjen na prošloj sjednici kad je bio podnio ostavku. Klub odbornika „Zvezdano nebo“ je napravio deset glasova za opoziv načelnika Miljana Aleksića.Međutim, Miodrag Uljarević to ne želi jer ima blisku saradnju sa Miljanom Aleksićem. Mi smo započeli opoziv Miljana Aleksića ali sad taj opoziv koči SDS na čelu sa Miodragom Uljarevićem“, tvrdi  Dunđer.

Osim toga, Dunđer je danas iznio niz tvrdnji da su vozači i visoki funkcioneri opštine Bileća imali blisku saradnju sa Vukašinom Papovićem iz Trebinja koji je nedavno uhapšen zbog slanja prijetećeg pisma generalnom direktoru RITE „Gacko“ Bošku Kozomari, a takođe je osumnjičen da se bavio falsifikovanjem diploma, putnih naloga, računa i slično.

Dunđer tvrdi da su na taj način oštetili opštinu Bileća za velike novčane iznose.

„Svi nadležni organi što prije treba da ispitaju aferu Papović. Trebaju da uđu u opštinu Bileća i da ispitaju račune koji nisu postojeći. Svaki vozač opštine Bileća ima te račune. Visoki funkcioneri takođe. Imena ne bih želio da iznosim jer se radi o odgovornim ljudima koji se nalaze na  visokim funkcijama“, naveo je Dunđer.

Sa druge strane, Miodrag Uljarević koji je zaposlen kao vozač u opštini Bileća negira Dunđerove tvrdnje da ima bilo kakvog dogovora između Miljana Aleksića i odbornika SDS-a. Uljarević kaže da će on i njegove stranačke kolege učestvovati u opozivu Miljana Aleksića samo ukoliko to odluči rukovodstvo stranke.

Miodrag Uljarević (Foto: Moja Hercegovina/arhiv)

„To nikakva istina nije. Mi s Miljanom Aleksićem nemamo ništa. To smo dokazali proteklih godina, i u ovom mandatu kao i u prošlom. Gospodin Dunđer je podizvođač SNSD-a i sve njihove odluke koje privatno dogovara u Bileći on to provodi“, kaže Uljarević.

Što se tiče Dunđerovih optužbi da je kao vozač falsifikovao račune uz pomoć pomenutog Vukašina Papovića, Uljarević i te navode negira tvrdeći da Papovića čak i ne poznaje.

„Ja sam za Vukašina Papovića čuo iz medija. Ništa falsifikovali nismo.Dunđer to samo pretpostavlja. On o tome ne zna ništa“, na Dunđerove optužbe odgovara Uljarević.

I načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić demantovao je tvrdnje Dražena Dunđera da ima bilo kakvu saradnju sa odbornicima SDS-a. Aleksić takođe kaže da nije upoznat sa time da li je bilo ko od bilećkih funkcionera sarađivao sa Papovićem, a kako kaže on ga lično ne poznaje.

Miljan Aleksić (FOTO: Moja Hercegovina/arhiv)

„Ja sam uvijek fino sarađivao sa SDS-om. Nikad nismo bili u koaliciji niti ima neke šanse da ćemo biti. Ja imam u ovom trenutku sigurnih 11 odbornika u skupštinskoj većini. Evo samo čekamo kredit da se realizuje da bi mogli dugove da vratimo da budemo na pozitivnoj nuli i da nam ostane sredstava za izgradnju asfaltnih puteva, vodovod na Baljcima, vodovod za Vlahinju i Koravlicu i još nekoliko sela i drugo. Ja lično nikad toga čovjeka nisam vidio. Sve Papoviće skoro poznajem, njega nikad prije nisam upoznao. Ja nisam ni špijun niti radim u policiji da bih znao ko je od funkcionera imao saradnju sa njim“, poručio je načelnik Aleksić.

Vukašin Papović je uhapšen prije desetak dana, ali zvaničnih informacija dokle se došlo sa istragom iz Policijske uprave Trebinje još uvijek nema.

 

Milena Koprivica

 

 

 

23 Shares
23 Shares
Copy link