Početna  /  Drašković želi da preuzme “Agrokor” u Srbiji
Hercegovina Srbija Vijesti

Drašković želi da preuzme “Agrokor” u Srbiji

Rodoljub Drašković, vlasnik koncerna Svislajon Takovo, želi da preuzme Agrokorovo poslovanje u Srbiji, saznaje NedeljnikKako piše taj list, Drašković je ponudio vlasniku Agrokora Ivici Todoriću i srpskoj vladi (kao zainteresovanoj strani) da preuzme upravljanje Agrokorovim biznisom u Srbiji.

Drašković, piše Nedeljnik, nudi krizni menadžment, a zauzvrat traži 35 odsto udjela u Agrokoru. Poznati srpski biznismen obavezao bi se da plati dugove dobavljačima do kraja ove godine i da od januara naredne godine bankama povjeriocima mjesečno vraća milion evra.

Drašković kaže da je Svislajon spreman da preuzme upravljanje na ograničeni period od četiri godine, a prvi uslov je puna samostalnost u odlučivanju i rukovođenju.

“Do kraja godine izvršio bih kompletnu finansijsku konsolidaciju sistema Agrokora u Srbiji. Garantujem da bi svi krediti bili vraćeni u naredne dvije godine“, kaže Drašković za Nedeljnik.

Tvrdi još da bi mu trebalo mjesec i po da pokrene oporavak te kompanije. Kao svoju referencu ističe uspješnu revitalizaciju propalih firmi koje je privatizovao i učinio profatibilnim.

Agrokorov biznis u Srbiji obuhvata maloprodajni biznis Merkator i proizvodne kompanije Frikom, Dijamant, Mivela i Kikindski mlin.

8 Shares
8 Shares
Copy link