Početna  /  Drašković osniva hotelski brend sa Crnogorcima
Crna Gora Hercegovina Trebinje Vijesti

Drašković osniva hotelski brend sa Crnogorcima

TREBINJE, HERCEG NOVI – Hercegnovska hotelska grupacija malih hotela “Caza del mare” dobila je status menadžment kompanije koja će upravljati novootvorenim hotelom “SL Industry” u Trebinju, čiji je vlasnik Rodoljub Drašković.  

"SL Industry hotel" u Trebinju
“SL Industry hotel” u Trebinju

Riječ je o saradnji sa srpskom kompanijom “Svislajon”, sa kojom “Caza del mare” planira da osnuje novi hotelski brend – “SL Hotels group”, koji bi trebalo da se prenese i u Crnu Goru. To bi dodatno unaprijedilo hotelijerstvo na ovim prostorima, kaže za Radio Jadran, direktor grupacije, Nikola Milić.

– Mišljenja sam da za našu hotelsku grupaciju, koja u Crnoj Gori broji šest hotela, ovo znači dosta, jer smo menadžment kompanija koja je na neki način “izvezla” znanje iz naše u susjednu državu. Takođe, vjerujem i da za Crnu Goru, čija je primarna privredna grana turizam, isto znači mnogo da jedna crnogorska kompanija upravlja hotelom u drugoj državi. Kad je riječ o menadžmentu, mi ćemo upravljati svim organizacionim jedinicama ovog hotela, ali nadam se i u drugim projektima gdje će kompanija Swisslion biti investitor – naveo je Milić.

"SL Industry hotel" u Trebinju
“SL Industry hotel” u Trebinju

SL Industry hotel kategorisan je sa 4 zvjezdice, broji 49 smještajnih jedinica, ima kongresnu salu sa preko 100 sjedećih mjesta, kristalnu dvoranu za bankete, svečane večere i sastanke sa 40 mjesta, restoran otvorenog tipa, a u planu je i izgradnja spa centra:

– To je jedan potpuno novi koncept i pravac koji smo zamislili. Riječ je o industrijskom hotelu, budući da je Svislajon uspješna idnustrijska kompanija – naročito konditorska. Nalazi se u krugu nekadašnje fabrike Svislajon i fabrike alata IAT. Hotel je napravljen u tom stilu, preuređena je stara upravna zgrada IAT-a, zadržane su i neke stare mašine koje su se koristile u IAT-u, čime smo stvorili novi industrijski stil, tako da je enterijer i koncept hotela dosta originalan – kazao je Milić.

58 Shares
58 Shares
Copy link