Početna  /  Dodik u Trebinju: Izetbegović je izgubio sve na političkom polju
Bosna i Hercegovina Federacija BiH Hercegovina Republika Srpska Trebinje Vijesti

Dodik u Trebinju: Izetbegović je izgubio sve na političkom polju

TREBINJE – Tokom svoje posjete Trebinju, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik osvrnuo se na izjavu Bakira  Izetbegovića u kojoj ga je optužio da već deceniju zaustavlja i slabi BiH, rekavši da je Bakir Izetbegović čovjek koji je sve izgubio na političkom polju, te da on nema povjerenje u BiH kao državu.

Milorad Dodik u Trebinju (FOTO: Moja Hercegovina)

“Ja podržavam dejtonsku BiH, koji predviđa gotovo samostalni entitet u BiH, Republiku Srpsku. SDA godinama pokušava da promoviše duh Dejtona, a ne slovo Dejtona, ja sam se tome suprotstavio. Zna se da ja nemam povjerenje u BiH i onaj tip koji je držao lažnu rezentaciju na odboru kongresa u SAD rekao je da BiH prijeti da postane propala država. Bakir je čovjek koji je na svim poljima izgubi u politici, izgubio je političku partiju, izgubio je Srebrenicu, izgbio je Bihać, Kladušu, 4 poslanika, izabrao partnere s kojima ne može nista da uradi”, rekao je Dodik.

Dodik je danas u Trebinju rekao da mu je važna snažna RS i to da je  SNSD 2006. prekinuo prenos nadležnosti i da je ova stranka u fazi da vratimo te nadleznosti.

SNSD će povući podršku Trniniću

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas u Trebinju da će ova stranka prvom prilikom povući podršku ministru saobraćaja i veza Srpske Neđi Trniniću, jer je izigrao njihovo povjerenje. Dodik je rekao da su se neki ljudi “zaigrali u ministarstvu”, dodajući da je Trninić i kao predsjednik DNS-a u Bratuncu izigrao povjerenje SNSD-a na lokalnom nivou, prenosi Srna.

“Činjenica je da je SNSD na lokalnim izborima u Bratuncu ostao bez svog kandidata i podržao kandidata DNS-a, a kasnije DNS je napravio neku drugu skupštinsku većinu. Danas SNSD od 13 potrebnih mandata u lokalnoj skupštini ima 12, a DNS četiri odbornika koja su se priklonila SDA i SDS-u”, naveo je Dodik. On je poručio Trniniću da tako ne može da radi sa SNSD-om.

“Sa 29 glasova SNSD-a izabran je za ministra u Vladi Republike Srpske i mi ćemo prvom prilikom povući našu podršku”, rekao je Dodik i dodao da su informacije koje je danas saznao u Bratuncu potpuno diskvalifikovale Trninića. Dodik je najavio da će o svemu razgovarati sa predsjednikom DNS-a Markom Pavićem. Na pitanje novinara da li će biti rekonstrukcije Vlade Republike Srpske, Dodik je odgovorio da to nije njegov posao, već premijera, ali da se o tome ne razmišlja. “Odlazak jednog ili dva ministra nije rekonstrukcija”, rekao je Dodik.

Dodik  je istakao i da vjeruje u novu administraciju SAD-a  i da podržava politiku  koja se neće miješati u unutrašnju politiku drugih zemalja.

14 Shares
14 Shares
Copy link