Početna  /  Dodik u NS: Čini mi se da mi ponekad više volimo Srbiju nego vi koji živite ovdje
Srbija

Dodik u NS: Čini mi se da mi ponekad više volimo Srbiju nego vi koji živite ovdje

NOVI SAD – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su Srbija i RS dvije srpske države i dodao da „BiH nije dobro mjesto za Srbe”.

dodik-novi-sad-tanjug
Dodik na otvaranju manifestacije “Dani Srpske” u Novom Sadu (FOTO: Tanjug)

“Srbija je naša želja, Srbija je mesto gdje želimo da idemo za razliku od onoga gde nas guraju, a gdje nećemo”, rekao je Dodik na otvaranju manifestacije “Dani Srpske u Srbiji” u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

On je rekao da, kada je teško, Republika Srpska “živi na inatu” i dodao da će se u BiH “jednoga dana” sve stvari rešavati referendumom, a da je zahvaljujući RS Visoki predstavnik u BiH “marginalizovan”.

“Naša ljubav prema Srbiji je nesumnjiva. Čini mi se da mi ponekad više volimo Srbiju nego vi koji živite ovdje”, rekao je Dodik. Naveo je da je u RS u poslednje vrijeme izgrađeno nekoliko stotina crkava, jer Srbi na taj način čuvaju svoj identitet.

Najavio je da će biti izgrađen i autoput od Banjaluke “sa usmjerenjem prema Srbiji” i dodao da je to kapitalan projekat.

“Želimo da na taj način spojimo Banjaluku i Beograd. Neki kažu pa imate u blizini autoput Beograd – Zagreb. Ali vidjeli smo šta to znači. Autoput nije samo za vožnju, on je i za osećaj, on je i za dušu jer prolazi kroz naše zemlje”, istakao je Dodik.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da su se i vojvođanski Srbi svojevremeno borili za “prisajedinjenje ostalim srpskim zemljama”.

“I ostvarili smo taj san. Možda zato najbolje razumijemo te iste snove i želje kod vas, našeg prekodrinskog roda, osećamo tu čežnju preko Drine, jer je ista bila preko Dunava i Save. RS je tvrđava srpskog naroda i najveći uspjeh u odbrambenim ratovima devedesetih”, ocijenio je Vučević.

Ovogodišnji “Dani Srpske u Srbiji”, koje je organizovalo Predstavnisstvo RS u Srbiji, biće održani na više lokacija u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Vršcu, Aranđelovcu i Plandištu i trajaće pet dana.

Moja Hercegovina

3 0 komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali
 • Ma ti si krajiska budaletino Zmaj od Sipova sprske politicke scene i srpskog drustva!

 • Mi ratni profiteri RS i Srbije nismo za srpsku monarhiju ali smo za nasljednu republjiku pa da moj Igor mene naslijedi a uskoro ce unuce pa cemo i njega odmah pripremiti. Vladacemo ko u Iranu,Iraku,Libiji, Sjevernoj Koreji i Vijetnamu itd….ima da bude ljepota Bozija.Eto npr Toma Nikolic je predsjednik a njegov sin hradonacelnik pa sto i moj Igor ne bi to za pocetak mogao biti neka se djete uci. Zajedno udruzeni,mi svi ratni profiteri zelimo da RS i Srbija krenu u totalnu izolaciju sa nama. Pa dje ce vam ljepse nego sa nama…..sjetite se kako vam je bilo lijepo za vrijeme rata….vi ginete na ratistu mi se zajebavamo po Dedinju,Zagrebu i Rusiji i govorimo koji debili i stoka i smijemo vam se.

 • Kontam da ce srusiti sve, jer su siptari neandertalci, zlocinci, teroristi itd.

  Meni pada na pamet da im ne saljemo vise struju posto siptari dole nista ne placaju srbiji, a ceo 75% planete kaze da srbija nema nikakva prava dole, pa zbog cega da im saljemo kada nismo duzni ? Tako je kako je, treci sv. rat samo moze da nas spasi americkog i evropskog terora. Srbokoljaci su uvek dobro prolazili , tako da … Prestati da se salje struja, voda i sta sve Kosovo ima od srbije i pustiti siptare da zive kao u 12om veku. Cao zdravo pa kada pocnu da nas bombarduju opet, mi samo kazemo da nemamo nikakva prava ni obaveze i kada nas konacno uniste sve mozda ova glupa planeta shvati konacno ko se pravi najmocnijim na planeti. Zapad i evropa

  Objavite!

  Kako kazu evropa i zapad… Srbi teroristi, genocidni , a srbe klali, vadili im organe na kosovu, proterivali iz Hrvatske,Bosne, Srbije. Bombardovali Srbe uranijomom 1999 , isterali ih sa Kosova svete srpske zemlje, rusili manastire, ne postuju ni mrtve pa su i groblja unistavali, ali nema veze, srbi su teroristi kosovo nije njihovo niti je ikad bilo, tako evropa i zapad gledaju na srbe, sve za EU, samo napred.

  Ko izda kosovo, ne im'o ni roda ni poroda, zatvor ne gine vUCKu i evropejcima! kad-tad

  Oteto prokleto, kad-tad vraceno, na ovaj ili na onaj nacin. Amerika i NATO ne mogu do veka biti jaki, bili smo pod turcima 325 godina, neka kosovo ne bude nase 325 , bice vraceno gde pripada, a za sve manastire i crkve, isto platice nam vase dzamije! Pozdrav

0 Shares
0 Shares
Copy link