Početna  /  Dodik: Stiže pozajmica od 300 miliona dolara
Republika Srpska

Dodik: Stiže pozajmica od 300 miliona dolara

BANJALUKA – Ugovor o pazajmici 300 miliona dolara je finalizovan i njegova realizacija će početi ove godine, rekao je danas na pres konferenciji predsjednik RS Milorad Dodik po povratku sa ekonomskog foruma “Rusija zove”, pišu “Nezavisne”.

milorad_dodik2_mojahercegovina
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik (FOTO: Moja Hercegovina)

Dodik je pojasnio da se radi o pozajmici jedne kredibilne bankarske institucije koja je RS ponudila vrlo povoljne uslove, odnosno kamatnu stopu od tri odsto na godišnjem nivou i grejs period od 36 mjeseci, uz moguće produženje grejs perioda na dodatnih 36 mjeseci.

Dodik je rekao da će ovaj novac biti iskorišten za pomoć budžetu ali da će najveći dio biti iskorišten za zamjenu postojećih i skupih kredita i trezorskih zapisa.

“U najvećem obimu kredit neće ni biti novo zaduženje nego će biti rasterećenje zaduženja koje mi imamo”, rekao je Dodik

Rekao je da će kredit omogućiti stabilnost RS i u narednoj godini i da će omugućiti još lakše provođenje planiranih reformi.

Dodik je rekao da je razgovarao sa predstavnicima ministarstva vanjskih poslova Rusije koji su mu rekli da će u narednom periodu u SB UN predstaviti stavove RS oko djelovanja visokih predstavnika.

Dodik je rekao da RS ne želi konfrontaciju sa visokim predstavnikom ali da je njegov posljednji izvještaj koji je podnio SB UN pun lažnih podataka.

Dodik je rekao da je na sastanku u Rusiji istaknuto da je referendum jedno od osnovnih ljudskih i građanskih prava koje je stavljeno iznad svakog zakona u BiH.

“Referendum je sigurno jedno od najvećih prava i afirmacija i u tom pogledu to je bio jedan od argumenata koji je iznesen na sastanku i to je bilo potpuno ohrabrujuće”, rekao je Dodik.

Govoreći o dogovoru o koaliciji SBB-SDA Dodik je rekao da to SNSD može pozdraviti ako će dovesti do stabilnosti u BiH, ali je podvukao da SNSD u ovom mandatnom periodu nema namjeru učestvovati u Savjetu ministara BiH.

Dodik je rekao da bi Zarubežnjeft ove godine mogao imati oko 20 miliona maraka prihoda, ukoliko ostanu ovako povoljna ekonmska kretanja u naftnom sektoru što će, kako je naglasio, po prvi put dovesti do pozitivnog poslovanja te kompanije.

174 Shares

Moja Hercegovina

3 0 komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali
  • Dodik je pojasnio da se radi o pozajmici jedne kredibilne bankarske institucije ;
    U najvećem obimu kredit neće ni biti novo zaduženje nego će biti rasterećenje zaduženja koje mi imamo”, rekao je Dodik
    ——————————–
    Uzeo kredit ali nije to kredit !! I sto krijes lopove ustaski ime te ‘institucije’ ?! Isao si kod mafije da uzmes pare pa da srpski narod vraca zelenaske kamate! Zamisli isao on !!! Ko te je ovlastio mamlaze da ides i uzimas od mafije koja prodaje drogu i bjelo roblje pare ! Isto kao ovaj mafijas bezobrazni Aleksic kao bice priliva i moze uzeti kredit….ko ce tebi jado nepismeni dati kredit kad te vide ima da policiju pozovu.Uzmu od mafijasa sto prodaju drogu, bjelo roblje i organe pare na zelenasku kamatu pa onda narod vraca a oni onda kao vazni izadju pred TV i kazu dobili su kredit. Nadjite posao mamlazi ljudima a ako ne moze mrs na dozivotnu robiju sa kuglama od 50kg oko nogu i sva ce vam imovina biti oduzeta i vracena narodu!

  • To Dodik oko moje. Daj nam kredita,referenduma i 3.HDZ-NDH entiteta,pozovi papu i mudzahedine,uvedi nam jos siptarski pored bosanskog i ustaskog u skole RS! To Dodik genije nas !!! Pa ni Kralj ni Broz nisu ovako zaludili Srbe kao ovaj ratni-profiter. Ljudi moji to su nase pare koje kriminalci pokradose pa preprodaju i taj prljav novac vracaju u legalne tokove i jos kamatu uzimaja od srpskog naroda. Otisao covjek u Rusiju a dobio pare od americkog investitora „Global Bancorp Commodities & Investment“. Firma nema svoj sajt, a niko ne smije pitati za podrobnije podatke jer ce ga proglasiti ludim. Jadni narode dokle ces ovo trpiti, sjeti se stihova velikog srpskog pesnika: Al’ tirjanstvu stati nogom za vrat, dovesti ga k poznaniju prava, to je ljudska duznost najsvetija!

  • Milokrad pljacka i gazi Srbe ko crve i samo mu fali kakav manji rat da to sve prekrije .Ocekujem da ce biti jos ekstremniji i da ce nas jos vise plasiti. Samo nek se pravi sto veca frka i mrznja. Atmosfera mrznje,vulgarnosti i netrpeljivosti je Milokradov teren. Sad sa ovim parama moze i da kupuje izbore i manipulise jer on nama i sudi i tuzi. Tu je i referendum prvo Referendum o ujedinjenju koji pominje 10god mada niko nece ni da se ujedini sa budalom a sad o Tuzilastvu….pa znate malo mu vlasti pa jos da je ima….i tako mase tim referendumima a nema muda nizasta osim da prijeti narodu koji je krvario za RS! Gledaš i vidiš ide RS u ponor,sve propada i urusava se a niko nista ne radi!?

174 Shares
174 Shares
Copy link