Početna  /  Dodik: Šarović i Borenović vode propalu i istrošenu politiku i nisu spremni da odbrane prava Srpske!
Izdvajamo Republika Srpska

Dodik: Šarović i Borenović vode propalu i istrošenu politiku i nisu spremni da odbrane prava Srpske!

Foto: Miomir Jakovljević/Ringier
Lider SNSD Milorad Dodik tvrdi da je politika predsjednika SDS Mirka Šarovića propala i istrošena i ističe da to prepoznaju ljudi u Republici Srpskoj.

SDS i PDP, kao i njihovi kandidati za predstojeće izbore ne komentarišu ono što radi SDA – rekao je Dodik novinarima u Slatini kod Laktaša.

On je naglasio da će, ukoliko svi zajednički nisu spremni da odbrane prava Republike Srpske, drugi ta prava uzeti i prenijeti na ostale nivoe odlučivanja.

– Čuli smo posljednjih dana i priče predsjednika DNS Nenada Nešića da je sa liderom PDP Branislavom Borenovićem i Šarovićem bio pozvan da na nivou BiH razgovara o koncipiranju nove vlasti. Što se mene tiče, ne treba se boriti za vlast na nivou BiH koja je propala jer su dominantni centri moći u odlučivanju u Srpskoj – rekao je Dodik.

Dodik smatra da BiH ništa ne može ujediniti.

– BiH svakako neće biti i ovdje je riječ o našem strpljenju i da idemo polako. Ali još jednom ponavljam, zalagaćemo se za ustavnu BiH, a ako to nije moguće, ništa drugo nije prihvatljivo – poručio je Dodik.

“Cilj islamizacija BiH”

Lider SNDS Milorad Dodik izjavio je da se ideološka politika SDA svodi na islamizaciju BiH i da ta stranka umišlja da je BiH njena, što nije tačno.

– SDA vodi politiku uzimanja BiH za sebe, uzurpiranja svega i antiustavnu politiku, što je nedopustivo – rekao je novinarima Dodik u Slatini kod Laktaša.

On je istakao da SDA želi mimo Ustava da sačini novu praksu koja bi bila antiustavna i antidejtonska u kome bi konstitutivni narodi bili svedeni na marginalne grupe.

– Sve su laži do laži ono što govori SDA. Ova stranka upoređuje Dom naroda u Federacije BiH sa Vijećem naroda u Srpskoj, što je nevjerovatno jer Ustavom BiH nije predviđeno Vijeće naroda Republike Srpske nego ga je nametnuo visoki predstavnik – podsjetio je Dodik.

On je ponovio da Vijeće naroda treba redukovati ili ukinuti jer je smetnja za efikasno donošenje odluka i ne štiti nacionalne interese.

– Slična situacija postoji na Kosovu gdje KFOR pokušava da predodredi ponašanje Šiptara, Šiptari pokušavaju da skrnave prava Srba, kao što to pokušavaju muslimani u BiH uz pomoć međunarodne zajednice – rekao je Dodik.

Izvor: Srpskainfo

 

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap