Početna  /  Dodik: Nazivanje Savjeta ministara BiH vladom je nacionalna izdaja
Bosna i Hercegovina Republika Srpska

Dodik: Nazivanje Savjeta ministara BiH vladom je nacionalna izdaja

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da izjava ministra spoljnih poslova BiH Igora Crnatka Bi-Bi-Siju u kojoj je Savjet ministara nazvao vladom BiH predstavlja nacionalnu izdaju.

Milorad Dodik (Foto: Moja Hercegovina)
Milorad Dodik (Foto: Moja Hercegovina)

Dodik je naglasio da narod u Republici Srpskoj mora da zna da opozicija time što Savjet ministara tretira vladom BiH krši Ustav BiH, jer tamo piše da je Savjet ministara pomoćni organ Predsjedništvu BiH.

“Ako su spremni da izvrše nacionalnu izdaju na ovaj način, kao što to radi Crnadak rušeći Ustav i promovišući Savjet ministara kao vladu BiH, onda je sve što oni kažu o meni sasvim nebitno”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Prema Dodikovim riječima, ako jedan nedorasli srpski ministar Savjet ministara nazove vladom, onda su Republika Srpska i ovaj narod u debelom problemu.

“Onda je Dejtonski sporazum gotovo u bezizlaznoj situaciji, jer BiH nije ni predviđena da ima vladu niti je predviđena da na unutrašnjem planu bude država”, objasnio je Dodik.

On je dodao da je na sceni borba za političko pitanje i status Republike Srpske, te da je riječ o prevari opozicije u kojoj ona napada vlast u Srpskoj i po Briselu širi laži o Srpskoj.

“Ostaćemo do kraja na onome što je Republika Srpska i njena dejtonska pozicija. Republika Srpska je država koja ima sve ingerencije za unutrašnja pitanja, a BiH je predviđena da bude državna zajednica dva entiteta i tri konstitutivna naroda”, poručio je Dodik.

Komentarišući izjave Igora Crnatka upućene danas na račun predsjednika Srpske, Dodik je rekao da je Srpska imala najveće probleme kada je Crnadak bio zamjenik ministra odbrane, jer su tada prenesena najveće nadležnosti u vezi sa pitanjem vojske.

Dodik je dodao da konačan obračun sa opozicijom znači da će se politički obračunati sa stavovima kao što je Crnatkov da je Savjet ministara vlada, te da će ostati u političkoj borbi za BiH kao složenom državnom zajednicom u kojoj dominantu ulogu imaju entiteti, a ne zajednički nivo.

Predsjednik Srpske je rekao da predstavnici Republike Srpske u zajedničkim organima nisu spriječili donošenje rezolucije o Srebrenici, što je bilo veoma važno.

“Bilo je veoma važno da i Srbija i BiH imaju stav, a član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić nije htio da zakaže sjednicu Predsjedništva i zatraži izjašnjavanje. Ostalo je da BiH nema stav, što je opasno. Mi smo tražili da BiH ima stav, a nije mogla imati drugi stav nego da odbije takvu rezoluciju”, dodao je Dodik.

0 Shares

Moja Hercegovina

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali
  • Gospodine predsjedniče ako ste legalista kako se deklarišete, samo izađite pred sve medije u BIH, te objavite tačnu informaciju, koliko su puta ministri iz SNSD-a u Savjetu ministara BIH u periodu od 2003- 2014 godine, podigli ruke za razne zakone, podzakonske akte, pravilnike, uredbe i druga pismena koja su u suprotnosti sa interesima R.Srpske i srpskog naroda na ovim prostorima. Još jedna podsjetnica gospodine predsjedniče, sjećate li se Vaše izjave kad ste rekli za vrijeme svog prvog mandata da svi Srbi koji hoće da slave “Dan republike Srpske”, treba da odu u SDS, da bi danas nakon petnaest godina postali vatreni zagovornik proslave stvaranja srpske države sa ove strane Drine…Imao bi nabrojati još dvadeset obećanja koje ste izrekli, a koji postoje na raznim video snimcima, ali sve će to vrijeme u budućnosti pokazati i dokazati ko je patriota, a ko je izdajnik, a ko je strani plaćenik…

Copy link
Powered by Social Snap